Başhekime yolsuzluk tutuklaması

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 21 Kasım 2009 16:27, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Şırnak ve 6 ilde yapılan operasyonlarda 20 tutuklama

ŞIRNAK başta olmak üzere 6 ilde hastanelere tıbbi malzeme alımlarında örgütlü yolsuzluk yapıldığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonda, aralarında Şırnak Devlet Hastanesi Başhekimi Lomkan Üren'in yanı sıra doktor ve hastane yönecilerinin de 20 yüpheli tutuklandı.

Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, Şırnak'ın yanı sıra Diyarbakır, Batman, Hakkari, Şanlıurfa, Mardin ve Gaziantep ile bazı ilçelerde geçen hafta eş zamanlı operasyon düzenledi. Şırnak Valiliği, ?Kamu kurumunu zarara uğratmak, ihale şartnamesini değiştirmek, ihalede tekel oluşturmak, maddi menfaat sağlamak ve ihaleye fesat karıştırmak' suçlarına karışan ve elebaşılığını S.S. ile R.A.'nın yaptığı organize suç örgütü ve örgüt üyeleri olduğu gerekçesiyle 26 şüphelinin gözaltına alındığını açıkladı. Bunlardan 13'ü savcılık tarafından serbest bırakılırken, 13'ü soruşturmalarının ardından mahkemeye sevkedildi. Mahkemeye sevkedilen şüphelilerden 12'si tutuklandı.

Polis ekipleri, tıbbi malzeme firması personellerine yönelik operasyon ve hastanelerden alınan ihale dosyalarının incelerken bunlarla anlaşan doktor ve memurlara yönelik perşembe günü ikinci operasyonu düzenledi. Şırnak'ta saat 05.00 sıralarında yapılan operasyonda aralarında Devlet Hastanesi Başhekimi Lomkan Üren, Başhekim Yardımcısı Fikret İnal, Hastane Müdürü M.B., ile bazı doktor ve Sağlık iml Müdürlüğü ile Sosyal Yardımlama ve Dayanışma Vakfı memurlarının da aralarında bulunduğu 11 şüpheli gözaltına alındı. Polisteki soruşturmalarının ardından adliyey esevkedilen şüphelilerden Başhekim Lomkan Üren, yardımcısı Fikret İnal, Hastane Müdürü M.B'nin de aralarında olduğu 8 şüpheli tutuklandı. Tutuklananların sayısı 20'yi bulurken kaçan 3 şüphelinin yakalanması için dava sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber