YÖK, AÜ'yü model olarak görüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Kasım 2009 19:22, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Ankara Büyükelçisi James Jeffrey, Yükseköğretim Kurulu'nun (YÖK) Anadolu Üniversitesi'nin (AÜ) verdiği kaliteli eğitimi model olarak gördüğünü söyledi.

Büyükelçi Jeffrey, eşi Gudrun Jeffrey, müsteşar Thomas Leary ve ateşe Robert Lee ile birlikte Eskişehir Anadolu Üniversitesi'ni ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Anadolu Üniversitesi'ni çok önemsiyoruz. Çünkü, gerçekten kaliteli eğitim veriyor. YÖK de, başarılı bir üniversite olan Anadolu Üniversitesi'ni model olarak görüyor" dedi.

James Jeffrey, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki eğitim, askeri ve sanayi alanlarındaki mevcut işbirliğinin gelecekte de devam edeceğini kaydetti.

Anadolu Üniversitesi Rektörü Fevzi Sürmeli ile bir süre görüştükten sonra 34 öğrenci ve öğretim elemanıyla Senato Odası'nda bir araya gelen Büyükelçi Jeffrey, Fulbright Bursları'nın üniversite öğrencilerinin yanı sıra orta ve lise seviyesindeki öğrencilere de sağlanmasına ilişkin uygulamaların Amerikan Devleti tarafından düşünüldüğü ve hayata geçirilme olasılığının olduğunu açıkladı.

Türk öğrencilerin İngilizceyi ikinci dil olarak öğrenme konusunda da oldukça başarılı olduğunu vurgulayan James Jeffrey, Anadolu Üniversitesi öğrencilerinin dil hakimiyetini ve kendilerine olan özgüvenlerinin memnuniyet verici olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber