Yargı troykası 50 adliyeliyi ayağa kaldırdı

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 09:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ömer Faruk Eminağaoğlu'nun 11 telefonun dinlendiği iddiasının ardından Sincan 1. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Osman Kaçmaz'ın aldığı karar sonrası Ankara 1'inci Sulh Ceza Mahkemesi Başkanı Hayri Keskin'in TİB'e yaptığı baskına ilişkin adliyelerin tepkisi giderek artıyor.

TİB'e hafta başında yakalşık 20 Adliye'den ?dinleme kararlarımız gizlidir, vermeyin? yazıları gelmişti. Hafta boyunca peş peşe gelen yazılarla bu rakam 50'ye ulaştı.

OPERASYONLAR YARIM KALACAK

Savcı ve hakimlerin en çok tepkisini çeken ise Süren ve başlayacak operasyonların güvenliğinin ve başarısının tehlikeye düşürülmesi. Yine sözkonusu dinleme kararlarını veren mahkeme heyetlerinin de güvenliğinin tehdit altında olduğu belirtiliyor. Özellikle çete ve organize suçlarla ilgili dosyalarda, ağır yaptırımların bulunması nedeniyle bu savcı ve mahkeme heyetlerinin gizli tutulması gerekiyor.

TİB GÖREVİNİ TAM OLARAK YERİNE GETİRSİN

Türkiye'nin çeşitli illerinden 50 Cumhuriyet Başsavcısı TİB'e yazı yazarak iletişimin tespitine ilişkin bilgilerin basında yer almasından rahatsızlık duyduklarını bildirdi. Başsavcılar, kararların gizli olduğu ve hiçbir kurum ve kuruluş tarafından deşifre edilemeyeceği hatırlatılarak TİB'den bu konuda görevini yerine getirmesi istendi. Başvuruların TİB'e yapılan baskınla ilgili açılan soruşturmada önemli bir delil olması bekleniyor.

MİT DE ?ULUSAL GÜVENLİK' UYARISI YAPTI

Milli İstihbarat Teşkilatı da TİB baskınında ele geçirilen belgelerinin NTV ve CNNTürk'te canlı yayınlanması üzerine TİB'e acilen yazı yazdı. MİT, özelikle karşı casusluk faaliyetleriyle ilgili dinlemelerin deşifre edilmesi tehlikesi konusunda uyarıda bulundu. TİB'e yapılan baskın Ergenekon kapsamında aynı dosyada soruşturulan Troyka tarafından organize edilmişti. Aynı dosyadan telefonları dinlenen üç isim olan Yargıtay Savcısı Ömer Faruk Eminağoğlu şikayette bulunmuş, Sincan Hakimi Osman Kaçmaz karar vermiş ve Sulh Ceza Hakimi Hayri Keskin uygulamıştı. ? LÜTFÜ KAPLAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber