Bu illerde eğitime bayrama kadar ara verildi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 18:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
Adana'da okullar bayram sonuna kadar tatil edildi

Adana'da okullar domuz gribi salgını nedeniyle Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edildi.

Öğrenciler Kurban Bayramı tatiliyle birlikte yaklaşık 8 gün okullardan ayrı kalacak. Okulların bayramdan sonra da Milli Eğitim Bakanlığı tarafından tatil edilmesi gündeme geldi.

Okullar bayram sonrası da tatil edilirse Adana'daki öğrenciler 15 gün tatil yapacak.

Bilecik'te eğitime bayrama kadar ara verildi

Bilecik Valiliği, il genelindeki tüm ilköğretim okulları ve liseler ile dershanelerde grip nedeniyle Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verilmesini kararlaştırdı.

Valilik'ten yapılan yazılı açıklamaya göre, kent merkezi ve ilçeler ile bunlara bağlı köylerdeki eğitim kurumlarında, devamsızlık oranın yüzde 15 artması üzerine domuz gribi salgının devam etme riski göz önünde bulundurularak tedbir alınması gündeme geldi.

Salgın nedeniyle tedbir olarak, Bilecik'teki ana okulları, ilk ve orta öğretim okulları ile dershanelerin 3.5 gün tatil edilmesine karar verildi.

Öğrencilerin 1 Aralık günü ders başı yapacağı bildirildi.


KÜTAHYA'DA EĞİTİME ARA

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, ildeki ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershanelerde Kurban Bayramı'na kadar eğitim öğretime ara verildiğini bildirdi.

Kocatepe, Valilik'te düzenlenen İl Hıfzıssıhha Kurulu toplantısı sonrasında yaptığı açıklamada, il genelinde şu ana kadar 25'i öğrenci olmak üzere 37 kişide H1N1 virüsü görüldüğünü söyledi.

Diğer illere göre Kütahya'da domuz gribi teşhisi konulan hasta sayısı az olmasına karşı vatandaşların tedirginlik yaşadığını ifade eden Kocatepe, bunun hem iş gücü kaybına hem de öğrencilerin okul devamsızlıklarının artmasına neden olduğunu kaydetti.

Kocatepe, hava sıcaklıklarının iyice azalmasıyla iş gücü kaybı ve okul devamsızlıklarının artacağını düşündüklerini belirterek, ''Bu ihtimallere önlem amacıyla ilimizde ilköğretim okulları, liseler, yaygın eğitim kurumları, özel okullar ve dershaneleri 23-26 Kasım tarihleri arasında tatil etme kararı aldık. Ağır tablolar ve ölümcül vakaların önlenmesi düşüncesi bu kararın alınmasında etken olmuştur'' dedi.

Hijyene önem vermeleri ve özellikle domuz gribine karşı aşı yaptırmaları yönünde vatandaşlara önerilerde bulunduklarını anlatan Kocatepe, aşının yan etkileri konusunda şimdiye kadar hiçbir hastalık veya benzeri duruma rastlanmadığını kaydetti.

Kocatepe, Dünya Sağlık Örgütü'nün (DSÖ) bu aşının yan etkileri konusunda endişe duyulacak bir durum olmadığını açıkladığını belirterek, ''Yaklaşan bayram dolayısıyla vatandaşlardan mümkün olduğunca tokalaşmamalarını, öpüşmemelerini istiyoruz. Bunun için İl Müftülüğüyle görüşüp camilerdeki vaazlarda bu konunun önemini cemaate anlatmalarını isteyeceğiz'' diye konuştu.

Sivas'ta Eğitime Grip Engeli

- Sivas'ta grip nedeniyle il genelindeki tüm ilköğretim okulları ve liseler ile dershanelerde Kurban Bayramı'na kadar eğitime ara verildi.

Sivas Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, son günlerde ve özellikle hafta sonu ildeki sağlık kurumlarına grip şikayetiyle başvuranların sayısının arttığı, ilk ve orta öğretim kurumlarındaki öğrencilerin devamsızlığında artış yaşandığı kaydedildi.

Bu nedenle İl Hıfzıssıhha Kurulu'nun kararı doğrultusunda, il genelinde ilçeler de dahil olmak üzere ilk ve ortaöğretim kurumları ile dershaneler ve etüt merkezlerinde 23?26 Kasım 2009 tarihleri arasında eğitime ara verildiği açıklandı.

Kentte eğitim ve öğretime 4 günlük bayram tatilinin de ardından 1 Aralıkta başlanacağı duyuruldu.

Çan'da Eğitime Grip Tatili

- Çanakkale'nin Çan ilçesindeki ilk ve ortaöğretim okulları, bir öğretmen ve 3 öğrencide domuz gribi (H1N1) virüsü tespit edilmesi nedeniyle, bayram sonuna kadar tatil edildi.

Kaymakam Hasan Gözen, İlçe Hıfzıssıhha Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, ilçedeki ilk ve orta öğretim okullarında grip hastalığı nedeniyle devamsızlıkların artığını, İlçe Sağlık Grup Başkanlığı tarafından yapılan inceleme sonunda bir öğretmen ve 3 öğrenciden alınan numunelerin pozitif çıktığını söyledi.

Gözen, bu nedenle ilk ve ortaöğretim okullarının Kurban Bayramı sonuna kadar tatil edilmesine karar verildiğini bildirdi.

Virüs tespit edilen öğretmen ve öğrencilerin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade eden Gözen, hastaların evlerinde istirahat ettiğini kaydetti.

Bursa'da okullar bayrama kadar tatil edildi

- Bursa Valisi Şahabettin Harput, ilköğretim okulları ve liselerin, özel okullar, dershaneler ve rehabilitasyon merkezlerini de kapsayacak şekilde 23-26 Kasım tarihleri arasında eğitime ara verildiğini bildirdi.

Bursa Valisi Şahabettin Harput, düzenlediği basın toplantısında, son günlerde H1N1 virüsü nedeniyle bir panik havası oluştuğunu, üst solunum yolları ve gribal enfeksiyon yüzünden çok sayıda vatandaşın hastanelere başvurduğunu söyledi.

Harput, ülke genelinde yaşanan sıkıntının, Bursa'yı da etkilediğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"Başkanlığını yaptığım İl Hıfzıssıhha Kurulu, il genelindeki tüm ilk ve orta öğretim kurumlarının, salgının daha fazla yayılmasını önlemek ve eğitim-öğretimin daha fazla dengesizliğe uğramaması bakımından, özel okullar, özel okullar, dershaneler ve rehabilitasyon merkezlerini de kapsayacak şekilde gelecek hafta, 23 Kasım 2009 ile 26 Kasım tarihleri arasında, yani Kurban Bayramı öncesinde 3,5 gün süreyle tatil edilmelerine karar vermiştir."

Domuz gribinin iyi dinlenme, dengeli beslenme gibi önlemlerle atlatıldığını vurgulayan Harput, şöyle devam etti:

"Ancak son dönemlerde özellikle okullarda sıkıntı yaşanıyor. Devamsızlığın yüzde 11'in üzerinde olması önlem alma ihtiyacını gündeme getirdi. 3,5 günlük tatil kararını, salgının yayılmasını ve eğitimin dengesizliğini önlemek amacıyla aldık."

"Paniği gerektirecek bir durum yok" diyen Harput, domuz gribi olarak adlandırılan hastalığın normal gripten çok büyük bir farkının olmadığını, hatta normal gribin bir haftada, domuz gribinin ise 4 günlük bir tedavinin ardından atlatıldığını kaydetti.

Harput, bir gazetecinin, "Okullarda aşı uygulamasıyla ilgili velilerden 'olur' yazısı isteniyor. Velilerin aşıya karşı yaklaşımı nedir?" sorusu üzerine, "Bu konuyla ilgili net bir rakam verirsem yanıltmış olurum, ancak veliler aşıya pek sıcak bakmıyor. Aşıya 'olur' verenlerin oranı yüzde 25'lerde diyebilirim" yanıtını verdi.

Her gün tüketilen bir aspirinin bile birçok yan etkisinin olduğunu belirten Harput, "Sağlık Bakanlığı, aşının yapılmasını öneriyor. Biz de vatandaşlarımızı aşı yaptırmaları yönünde yönlendirmeye çalışıyoruz. Her ilacın mutlaka bir yan etkisi oluyor" değerlendirmesinde bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber