Liseliler, ölen arkadaşları için yolu trafiğe kapadı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Kasım 2009 21:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Bodrum ilçesinde, trafik kazasında hayatını kaybeden lise öğrencisinin arkadaşları, kazanın olduğu yere kadar yürüyerek karayolunu bir süre trafiğe kapattı ardından saygı duruşunda bulundu.

Kaza, Turgutreis -Bodrum Karayolu Konacık beldesi Beylikkırlar mevkiinde meydana gelmişti. Kazada, 06 BJ 7127 plakalı otomobil kontrolden çıkıp takla atarak yanmaya başlamıştı. Araç içerisindeki üç kişi yoldan geçen ve çevredeki vatandaşların yardımıyla araçtan çıkarılarak ambulanslarla sağlık kuruluşlarına kaldırılmıştı. Yaralıların 14 yaşında lise öğrencileri oldukları öğrenilirken, Ogün Temelli ve Ali Şiar Yalçın Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterle yanık ünitesinin bulunduğu Denizli Devlet Hastanesi'ne sevk edilmişti. Raif Kaya isimli diğer öğrenci kaldırıldığı hastanenin yoğun bakım servisinde tedavi altına alınmıştı.

Ambulans helikopterde hayatını kaybeden Ali Şiar Yalçın'ın cenazesi dün akşam Bodrum Devlet Hastanesi morguna getirildi. Araç sürücüsünün kim olduğu henüz kesinleşmedi.

Kaza sonrasında hayatını kaybeden öğrencinin ilçe merkezinde bir araya gelen arkadaşları Neyzen Tevfik Caddesi'nden başlayarak kazanın olduğu yere kadar yürüdü. Yaklaşık altı kilometre civarında yol yürüyen öğrencilere motosikletli trafik polisleri ve jandarma ekibi eşlik etti. Kazaya karışan araçta bulunan öğrenci arkadaşlarının isimlerini söyleyerek yürüyüşlerini sürdüren yaklaşık 70 kişilik grup, alkışlar eşliğinden "Aliler ölmez, Ali sen bizim her şeyimizsin, Ali ölmedi kalplerimizde" diye slogan attı. Zaman zaman trafik akışının aksadığı yürüyüşe katılanlar kazanın olduğu yere gelindiğinde ise karayolu üzerine oturarak bir süre karayolunu trafiğe kapattı. Bazı öğrenciler oluşan konvoydaki araçların sürücülerinin yanına giderek korna çalmalarını istedi. Gruptakiler daha sonra yol kenarına geçerek Ali Şiar Yalçın için bir dakikalık saygı duruşunda bulundu. Arkadaşlarının kaza geçirdiği aracın etrafa savrulan parçalarını gören öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Ali Şiar Yalçın'ı anan arkadaşları basın mensuplarına hayatını kaybeden arkadaşlarıyla ilgili "Ali'yi ne kadar sevdiğimizi herkes biliyor. Çok iyi bir arkadaşımızdı. Çok üzgünüz" dediler.

Bodrum Lisesi öğrencisi Yalçın'ın 23 kasım pazartesi günü Adliye Camii'nde ikindi namazını müteakiben kılınan cenaze namazının ardından toprağa verileceği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber