Vekil ile Bakan arasındaki soruna Erdoğan çözümü

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 23 Kasım 2009 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bir Ak Parti milletvekili Maliye Bakanı Şimşek'ten yakınınca Erdoğan, ?Şimdi ikiniz bir odaya giriyorsunuz, duman çıkıncaya kadar o odadan çıkmıyorsunuz? dedi

Ak Parti'nin Kızılcahamam kampında Isparta Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç ile Maliye Bakanı Mehmet Şimşek arasındaki anlaşmazlığa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ilginç bir çözüm buldu. Erdoğan, ödenek nedeniyle tartıştıkları ortaya çıkan Şimşek ve Bilgiç'e, ?Şimdi ikiniz bir odaya giriyorsunuz, duman çıkıncaya kadar o odadan çıkmıyorsunuz? diye talimat verdi.

Kampta önceki gün söz alan Bilgiç, şunları söyledi: ?2011'de seçim var. İlimde bir göletle ilgili problem var. Bir bakanın yanına gittim, ödenek istedim. Olumsuz yanıt verdi. Kendisine ?Bürok-rat değil de siyasetçi gözüyle bakın' dedim. O da bana, ?Siyaset gözlüğüyle baktığınızdan dolayı memleketi bu hale getirdiniz. Siz siyasetçiler hep böylesiniz' dedi. Böyle de yanıt verilmez.?

Kimmiş o bakan?

Bunun üzerine Erdoğan, ?Kimmiş o bakan, o da siyasetçi değil mi?? diye sorunca, Maliye Bakanı Şimşek yerinden kalkarak, ?O bakan benim efendim? yanıtını verdi. Erdoğan da ?Böyle bakanlık yapılmaz. Ekonomide popülizm yapmayız ama bakanlık makamı hassastır. Seçilen çare aramalı. Şimdi ikiniz bir odaya giriyorsunuz, duman çıkıncaya kadar da o odadan çıkmıyorsunuz? talimatı verdi. Önceki gün gerçekleşen toplantılarda bazı milletvekilleri açılıma yönelik vatandaşın rahatsızlıklarını ve endişelerini iletti.

Açılım kaygıları

İstanbul Milletvekili Alaattin Büyükkaya, ?Demokratik açılım nedeniyle toplum ikiye bölündü. Milletin aklı karıştı. Daha ne yapılacağı belli değil. Net şeyler söyleyin. Demokratik açılımın ucu açık, nereye gideceği belirsiz. Herkes ?Kürt vatandaşı' diyor. Ülkemizde sadece Türk vatandaşı vardır. Resmi dil Türkçedir. Okullarda Kürtçe eğitim olamaz. Ancak özel okullarda seçmeli ders olabilir? dedi.

Aksaray Milletvekili Ali Rıza Alaboyun da ?Hakkâri ve Aksaray'da aynı söylemlerle açılımı anlatamayız? diye konuştu. Devlet Bakanı Faruk Çelik, 2010'un ilk yarısında Alevi açılımıyla ilgili önemli gelişmeler yaşanacağını söyledi. Çelik, 10 Aralık'ta ilk Roman Çalıştayı'nın İstanbul'da toplanacağını da sözlerine ekledi.

?Beyaz duman' ne demek?

PAPA 80 yaş altı kardinallerden oluşan seçmenler tarafından belirleniyor. Seçim, açık oylama, komite tarafından seçilme ve tam oy yöntemleri ile yapılıyor. Oy pusulasına Papa olmasını istediği kişinin ismini yazan kardinaller, pusulaları mihrap üzerindeki bir tabağa bırakıyor. Oylar bir araya getirilerek yakılır ve dumanı St. Peter's Meydanı'ndan görülebilen bir bacadan dışarı verilir. Duman siyahsa seçimin bitmediği, beyazsa Papa'nın seçildiği anlamına geliyor

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber