MEB, sınav organizasyonlarını e-posta ile yapacak

Haber Giriş : 28 Ocak 2005 10:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Nizami Aktürk, Bakanlığın gerçekleştirdiği sınavların organizasyon ve uygulamasının e-posta aracılığıyla yapılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Nizami Aktürk, eğitim ve öğretimde bilişim teknolojilerinin kullanımını sağlamak amacıyla çeşitli projeler geliştirdiklerini söyledi. Aktürk, Uzaktan Eğitim Hizmetlerinin Otomosyonu Projesi kapsamında E-Sınav projesi geliştirdiklerini bildirdi. Nizami Aktürk, projeyle Açık Öğretim Kurumlarına bağlı okullara kayıtlı öğrencilerin işlemlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde yapılmasını hedeflediklerini vurgulayarak, ``E-Sınav Projesi, kurumumuzun gerçekleştirdiği sınavların organizasyon ve uygulamasının e-posta internet ortamında yapılması amaçlanmaktadır`` dedi. Genel Müdür Aktürk, sınavların internet ortamında yapılmasını ise gelecekteki hedefleri olduğuna vurgu yaptı.

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürü Aktürk, 20 bin okulun hızlı internet erişimini sağlayan ADSL bağlantısının yapıldığını belirterek, ``31 Ekim 2005`e kadar diğer tüm okulların ADSL internet erişiminin yapılması planlanmaktadır`` dedi. Nizami Aktürk, Avrupa Yatırım Bankası desteğiyle 1400 okula daha bilgisayar laboratuvarı kurmayı planladıklarını ifade etti.

iha

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber