Maliye, yine sözleşmeli personel almaya mecbur etti

Maliye Bakanlığıi kamu personel sistemini alt üst devam etmeye devam etmektedir. 2010 yılında memur kadrolarına, 2009 yılında boşalan kadroların yüzde 25'i oranında atama yapılabilecek. Bu konuya ilişkin hüküm bütçe kanununda yer almıştı ve komisyon görüşmeleri sırasında bu madde değişmeden geçti. Buna göre 2010 yılında da yine az sayıda kadrolu personel alınacak. Sözleşmeli personel alımında ise sınır yok.

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 24 Kasım 2009 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B'li personel alımının ne gibi sorunlar yarattığını bilmeyen, toplu görüşmelerde en çok hangi sorunun konuşulduğundan haberdar olmayan Maliye Bakanlığı bir kez daha kamu personel sistemini bozdu.

Bütçe Kanun taslağını hazırlayan Bakanlık, komisyon görüşmeleri sırasında yüzde 25 sınırının artttılmasına yeşil ışık yakmadığı için 2010 yılında yine az sayıda memur, ancak çok sayıda sözleşmeli personel alacaktır.

Meclis Plan ve Bütçe komisyonunun, 23 Kasım tarihli görüşmesinde, yüzde 25 sınırı aynen kabul edilmiştir. Bu şu anlama gelmektedir. 2009 yılında merkezi memur yerleştirmeleri ile (10 bin+6 bin) 16 bin kişi alındı. 2010 yılında da bu sayıya yakın bir memur alımı için KPSS tercih kılavuzu yayımlanacaktır. Oysaki 2010 yılı genel KPSS sınavın yapılacağı yıl olup, toplam 2 milyon kişi KPSS'ye girecektir. Tercih kılavuzlarındaki rakamlar ortaya çıktığında büyük bir hayal kırıklığı yaşanacaktır.

Bütçe Kanununda yer alan hükümlerden dolayı, Sayın Nimet Çubukçu'nun, kasım ayındaki 10 bin kadrolu memur alımı için yaptığı gibi, yeni bir kanun çıkarmaması halinde 40 bin kadrolu öğretmen alması mümkün değildir.

Memurlar.net olarak bir kez daha Başbakanlık Müsteşarlığını, 40 bin kadrolu öğretmen alacağını belirten Milli Eğitim Bakanlığını, Devlet Personel Başkanlığından sorumlu Sayın Hayati Yazıcı'yı,

- tüm kamuyu toplam 20 maddeden ibaret olan 4/B'li personel alımına mahkum eden,
- kamu personel sistemini alt üst eden,

bu uygulamaya karşı sorumluluk almaya çağırıyoruz.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber