Anadolu Üniversitesi'ne bir günde iki darbe

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayıştay denetçilerinin, hesaplarında bazı usulsüzlükler yapıldığını tespit ettiği Anadolu Üniversitesi'nde bir günde iki operasyon yapıldı.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, üniversitenin mevcut rektörü Fevzi Sürmeli'nin yerine Davut Aydın'a atarken, Maliye Bakanlığı da üniversitenin 250 milyon lirasına el koydu. Anadolu Üniversitesi ile ilgili ilk operasyon rektör atamasında yapıldı. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, YÖK tarafından üniversite rektörlüğü için sunulan üç aday arasından, Davut Aydın'ın rektörlüğe atadı.

250 MİLYON TL'YE EL KONDU

YÖK, rektörlük için Davut Aydın'ın yanı sıra, mevcut rektör Fevzi Sürmeli ile Hasan Mandal'ın isimlerini Cumhurbaşkanlığı'na sunmuştu. Yeni atama ile üniversitede Sürmeli dönemi sona ermiş oldu. İkinci operasyon ise, 2010 yılı bütçe tasarısının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşmeleri sırasında yapıldı. Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan bir önerge ile, üniversitenin döner sermayesinde bulunan kaynakların 250 milyon liralık kısmının bütçeye aktarılması kararlaştırıldı. ? HÜSEYİN ÖZAY ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber