Tren seferleri aksıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 25 Kasım 2009 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memur konfederasyonlarınca başlatılan "uyarı grevi" kapsamında Sakarya'nın Arifiye ilçesindeki istasyonda gece yarısı başlayan eylemin ardından durdurulan 5 trenden 4 istasyondan ayrıldı.

Türk Ulaşım Sen Sakarya Şube Başkanı Cihad Koray, Arifiye Tren İstasyonu'ndaki eylemin sürdüğünü belirterek, aşırı yığılma nedeniyle Fatih Ekspresi başta olmak üzere 4 trenin yoluna devam etmesine izin verdiklerini, Ankara Ekspresi'nin ise istasyonda bekletildiğini belirtti.

Koray, "Az önce İç Anadolu Mavi Ekspresi'ni gönderdik, ancak eylemimiz devam ediyor. Yığılma nedeniyle trenlerin geçişine izin verdik. Şu anda istasyonda sadece Ankara Ekspresi var. Yolcuları işletme tarafından sanırım gönderilecek. Adapazarı Haydarpaşa Ekspresi çalışmıyor. Biz eylemimizi bir aydan beri duyuruyorduk. Burada eylem belirlenen saate kadar sürecektir"dedi.

Arifiye Tren İstasyonu'nda gece başlayan eylemde İstanbul yönünden gelen 5 tren durdurulmuş, 5 saatlik bekleyişin ardından trenlerin geçişine izin verilmişti.

PTT ÇALIŞANI DA EYLEMDE

Memurların bir günlük "uyarı grevi"ne, İstanbul'da Türk Haber-Sen'e üye bir grup PTT çalışanı da katılıyor.

Sirkeci PTT Merkez Müdürlüğü önünde toplanan PTT çalışanları, bina girişine "Bu İş Yerinde Grev Var" yazılı pankart astı. Grup, çeşitli gişe işlemleri için müdürlüğe gelen vatandaşlara da grev dolayısıyla hizmetlerin verilemediğini bildirdi.

Türk Haber-Sen İstanbul Şube Başkanı Ahmet Kurt, bugün bütün kamu kurumlarında gerçekleştirilen bir günlük "uyarı grevi" çerçevesinde posta çalışanlarının da hizmet vermediğini söyledi.

130'a yakın gişe işleminin yapılmadığını, posta dağıtım ve telgraf hizmetlerinin verilmediğini kaydeden Kurt, grev ve toplu sözleşme haklarının bir an önce hayata geçirilmesi, ücretlerin insan onuruna yakışır bir şekilde düzenlenmesi ve sağlıkta katkı paylarının kaldırılması gibi birçok talepleri olduğunu belirtti.

YOLCULARLA TARTIŞMA

Gaziantep'in İslahiye ilçesine bağlı Fevzipaşa tren istasyonunda seferler yapılamayınca, yolcular minibüslerle taşındı.

Adana-Diyarbakır seferi yapan Güney Ekspresi, Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Ulaşım-Sen'e üye makinistlerin iş bırakması nedeniyle İslahiye Fevzipaşa beldesi tren garında motorlarını susturarak yoluna devam etmedi.

Tren garına gelen TCDD Gaziantep Bölge Amiri İbrahim Temizsoy, makinistlerle görüşerek yola devam etmelerini istedi.

Makinistlerin bunu kabul etmemesi üzerine, 94 yolcu minibüslerle gidecekleri yerlere taşındı.

Yolcularla sendika üyeleri arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı.

İslahiye-Mersin arasında yolcu taşıyan Raybüs treni de bugün eylem nedeniyle yolcu taşımadı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber