'Şeker Hoca' laptopuyla vaaz veriyor

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 01:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Malatya'da başlattığı uygulamalarla gündeme gelen Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, son olarak cemaatin karşısına laptop bilgisayarı ile çıkarak vaaz verdi. Halk arasında "Şeker Hoca" olarak tanınan Celal Hoca, "Artık laptopum var, her şey bunda yüklü" dedi.

Malatya'da geçtiğimiz Ramazan ayında camiye gelen cemaate galoş giydirerek namaz kıldıran Şeker Camii İmamı Celal Tilgen, bu kez laptop bilgisayarını alıp kürsüden vaaz verdi. Cuma namazı öncesi verdiği vaazda laptop bilgisayarından yararlanarak konuşan Celal Tilgen, "İyi bir insan, iyi bir müslüman, ilimde ve bilimde ne kadar ilerlemişse o kadar salih bir müslümandır" dedi. Vaaz verdiği kürsünün önündeki laptopunu camideki cemaatlere gösteren imam Celal Tilgen, "Bunun içine şu anda 4 tane tefsir sığdırılmış durumda. İslam ansiklopedisi sığdırılmış. Bir müslümanın bu buluşmaları yapması iyi mi kötü mü? Elbette ki iyi olacak. Bu buluşları yaparsa dünyada söz sahibi oluruz. Müslüman çalışkan insandır" diye konuştu.

Vaazı esnasında esprilerde de bulunan Celal Tilgen, cemaatten isteyen herkesin istediği soruyu sorabileceğini belirterek, "Artık laptopum var. Her şey bunda yüklü" dedi. Telekom'un camiye ADSL hattını çektiğini belirten İmam Celal Tilgen, "Bunun sevabı da Telekom Genel Müdürlüğü'ne gider" şeklinde konuştu.

İlim ve bilime İslam dininin karşı olmadığını belirten İmam Celal Tilgen, "İnşallah bütün imamlarımız laptop kullanır. Bu bilgisayarda her şey var. Ne güzel bir şey. Aslında geç kaldık. İslam teknolojiyi sürekli takip eden ve hatta üreten bir toplumdur" dedi. Vaazı esnasında sürekli espri yapan Celal Tilgen, kendisinden borcu için dua isteyen bir vatandaş ve borcu olan herkes için cemaate dua da ettirdi.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber