Vergide indirim sinyali

Haber Giriş : 29 Ocak 2005 16:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ekonomide yüksek bir performans sağlandığını kaydeden Maliye Bakanı Unakıtan, yeni bir vergi indirimi yapılabileceğini söyledi.

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergide yeni bir indirimin sinyalini verdi. Davos'ta soruları yanıtlayan Unakıtan, Türkiye'nin ekonomik açıdan çok yüksek bir performansa sahip olduğu belirterek, vergide yeni bir indirime gidilebileceğini söyledi. Unakıtan, IMF ile stand by anlaşmasının imzalanması için gerekli reformlardan biri olan Gelir İdaresi Yasa Tasarısı'nın haftaya Meclis'e gelebileceğini kaydetti.

Davos'ta Türkiye'nin ilgi odağı olduğunu ve net taleplerle karşılaştıklarını açıklayan Bakan Unakıtan, 2005 yılı özelleştirme rakamının 2004 yılından daha yüksek olacağını, özelleştirme stratejisinde halka arzın ön plana çıkabileceğini ifade etti.

BÜTÇE SONUÇLARI AÇIKLANIYOR

Öte yandan Unakıtan, 2004 yılı bütçe neticelerini net olarak aldıklarını, çok iyi bir bütçe performansına sahip olduklarını kaydetti. Unakıtan, Başbakan Erdoğan'ın, muhtemelen salı günü neticelerle ilgili bir açıklama yapabileceğini ifade etti.

takvim

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber