Yabancı öğretmenler, Vali Cerrah'ı ziyaret etti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 13:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Avrupa Birliği Gençlik Programı kapsamında Osmaniye'ye gelen yabancı öğretmenler Vali Celalettin Cerrah'ı makamında ziyaret etti.

İtalyan, İspanyol ve Polonyalı öğretmenlere, Remzi Özer Yatılı İlköğretim Bölge Okulu öğretmeni ve Proje Sorumlusu Dilek Ateş eşlik etti.

Vali Cerrah, ülkeler arasındaki kültürel bağın kuvvetlendirilmesi açısından bu projelerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade etti.

Osmaniye'nin tarihi, kültürel ve ekonomik yapısı hakkında bilgi veren Vali Cerrah, Osmaniye olarak ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Proje sorumlusu Dilek Ateş ise projenin amacının öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimini sağlamak, eğitim ve öğretimde fırsat eşitliği yakalamak, kültürel değerleri tanımak ve tanıtmak, ülkeler arası eğitim sistemlerini tanıyarak ortak noktalar tespit etmek olduğunu söyledi. Ateş; İtalya'dan; Maria Stella Zafarana ve Maria Ianni, İspanya'dan; Jose Maria Franko Ramos, Teresa Rveda Palma, Ines Maria Ruiz Rubiales ve Polonya'dan; Dariusz Smutek, Dariusz Kruk'tan oluşan konuklara Osmaniye ve çevre illerin gezdirileceğini anlattı.

Ülkeler arasında karşılıklı yapılan ziyaretlerinin ilkinin Türkiye'ye olduğunu söyleyen Ateş, 2011 yılına kadar sürecek olan bu proje kapsamında Osmaniyeli öğretmen ve öğrencilerin de projede yer alan ülkeleri ziyaret edeceğini ifade etti.

Konuk öğretmenler ise Osmaniye'de bulunmaktan, Türk kültürünü tanımaktan mutluluk duyduklarını söyleyerek Türk misafirperverliğinden övgüyle söz ettiler.

İtalyan, İspanyol ve Polonyalı öğretmenler ile bir süre görüşen Vali Cerrah, misafirlerine özel hazırlatılan çikolata kaplamalı yer fıstıklı şeker ve tuzlu yer fıstığından oluşan paketler armağan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber