Bakanlığı geceyarısı taşıdılar

Haber Giriş : 31 Ocak 2005 07:04, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakıflar Genel Müdürlüğü, sahibi olduğu binanın boşaltılması için Tarım Bakanlığı'nı 2001'de mahkemeye verdi. Yaklaşık üç yıl süren yargılama sürecinde mahkemenin 'binayı boşaltın' kararına uymayan Tarım Bakanlığı'na 54 defa icra tebliği gönderildi. Taşınacak yer bulamayan Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, 54'üncü tahliye çağrısını alınca tepki gösterdi. Bürokratlara taşının talimatı veren Güçlü, bakanlığın bir gecede kapatılan Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü binasına taşınmasını sağladı.

Tarım Bakanı Sami Güçlü ve bakanlığın 990 personel, birkaç saat içinde eski Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü'ne yerleşti. Bakanlığa ait levha da eski Köy Hizmetleri'nin binasının girişine konuldu.

Tarım Bakanlığı Basın Müşaviri Hasan Erbay, levhaların gece yarısı değil dün takıldığını öne sürdü. Erbay, bakanlığın Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü binasının yanında, bir binaya taşınma kararı aldığını söyledi.

Bakanlık, Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından boşaltılması istenen Kızılay Güvenpark karşısındaki bina için her yıl yaklaşık 1 trilyon lira kira ödüyordu

akşam

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber