Domuz gribi şüphesiyle tedavi gören öğretmen hayatını kaybetti

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 16:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Samsun'un Gazi Devlet Hastanesi Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde domuz gribi şüphesiyle tedavi gören tarih öğretmeni Yaşar Ayan (30) hayatını kaybetti.

Samsun İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Ayan'ın ölüm sebebinin, yapılacak analiz sonucunda belli olacağı kaydedildi.

Tokat'ın Turhal ilçesi Üzümören Selçuk Çok Programlı Lisesi'nde müdür yardımcısı olarak görev yapan Yaşar Ayan, 2000 yılında Gazi Osman Paşa Üniversitesi Tarih Bölümü'nü bitirip aynı yıl Turhal Üçyol İ.Ö.O.'na Sosyal Bilgiler öğretmeni olarak atanmıştı. 2005 yılının başında branş değişikliği ile tarih öğretmeni olarak Pazar Çok Programlı Lise'ye tayin edilen Yaşar öğretmen, aynı yılın mart ayında da müdür yardımcısı olarak Üzümören Selçuk Çok Programlı Lisesi'ne gönderilmişti.

Aynı okulda görev yaparken rahatsızlanarak önce Turhal Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Ayan, ilk müdahalesinin ardından domuz gribi şüphesiyle Samsun Gazi Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Bölümü'nde tedavi altına alınan genç öğretmen, sabah saatlerinde hayatını kaybetti. Ayan'dan alınan kan örneği, incelenmek üzere Refik Saydam Araştırma Hastanesi'ne gönderildi.

İnceleme sonucunun gelmediğini ifade eden Samsun İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Erdinç Özoğlu, Yaşar Ayan'ın solunum yetmezliğinden hayatını kaybettiğini söyledi. Ayan'dan gerekli kan örneklerinin alınıp Ankara'ya gönderildiğini söyleyen Dr. Özoğlu, "Bu hastamız, bir süredir domuz gribi şüphesiyle hastanemizde tedavi görüyordu. Tahlil için gönderdiğimiz kan örneğinin sonucunun gelmediği bir hastamızdı. Kesin sonucu, rapor gelince öğreneceğiz. Onun için kesin bir şey söylemek yanlış olur." dedi.

H1N1 vakasının ortaya çıkışından bugüne kadar Samsun'da 620 kişinin tedavi altına alındığını ifade eden Dr. Erdinç Özoğlu, "Bu hastalardan aldığımız kan örneklerini incelemek üzere Refik Saydam Araştırma Hastanesi'ne gönderdik. Bunlardan 250 tanesi pozitif çıktı. 120 hastamızın sonucu ise henüz gelmedi. Bugüne kadar ilimizde 6 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 5'inde kronik rahatsızlık vardı. Biri ise domuz gribinden yaşamını yitirdi. " ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber