'Eğitim Görülemez' raporu var ama ders görüyorlar

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Aralık 2009 19:49, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Çığlı köyündeki heyelanlı bölgede bulunan ve her geçen gün kaydığı için, 'Eğitim görülemez' raporu verilen Şehit Binbaşı Erdoğan Özdemir İlköğretim Okulu'nda yüzlerce öğrenci, korku içerisinde eğitimlerini sürdürüyor.

Irak sınırındaki 286 haneli, 2 bin 500 nüfuslu Çığlı köyünde 3 katlı ve 10 derslikli olarak inşa edilen 550 öğrenci kapasiteli ilköğretim okulu, heyelan nedeniyle her geçen gün biraz daha kayıyor. Açıklamalarda bulunan Çığlı Köyü Muhtarı Abdurrahman Ecer, Bayındırlık ve İskan İl Müdürlüğü teknik elemanlarınca yapılan incelemeler sonucunda yaklaşık 2 yıl önce, 'Eğitim görülemez' raporu verilen okulda halen yüzlerce öğrencinin ders gördüğünü söyledi. Ecer, "Okul binasında halen eğitimlerini sürdüren öğrenciler, büyük bir tehlike ile karşı karşıya bulunuyor. Bu okul binasında öğrenim gören 550 öğrenci ile 25 öğretmenin hayatı şu anda tehlikededir. Bu okul heyelan bölgesine yapılmış. Bugün yüzlerce öğrencinin hayatı tehlikededir. Devlet buna bir çare bulsun. Bu öğrencileri kurtarsınlar buradan. Heyelan nedeniyle okulun her tarafında çatlaklar oluşmuş. Okulun zemininden sürekli su akıyor. Bu öğrencilerin yeni bir okul yapılana kadar geçici olarak başka bir yere alınmasını istiyoruz. Önümüz kış.Yağışların başlamasıyla birlikte okulun zemini daha da çökecektir. Öğrenciler şu anda korku içinde eğitim görüyor'' dedi.

Hakkari İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Turgut ise, 'Eğitim görülemez' raporu verildiği belirtilen okulun durumu ile ilgili incelemelerde bulunmak üzere köye teknik elemanlar gönderdiğini ancak elemanların tuttuğu raporun daha kendisine intikal etmediğini söyledi. Okulun bulunduğu bölgenin heyelanlı olduğunu ifade eden Turgut, tutulan rapor doğrultusunda uzun vadede neler yapabileceklerini inceleyeceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber