Hakkari'de üniversitsi öğrencilerinden eylem

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Aralık 2009 15:44, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

DİYARBAKIR'da DTP'nin geçen pazar günü düzenlediği izinsiz yürüyüşün ardından çıkan olaylarda ölen Dicle Üniversitesi Matematik Bölümü öğrencisi Aydın Erdem için Hakkari Ünriversitesi'nde 150 öğrenci, basın açıklaması yaptı. Kürtçe ?Şehit Namırın' (Şehitler ölmez) sloganının atıldığı, zafer işaretlerinin yapıldığı basın açıklamasının ardından öğrenciler 5 dakikalık oturma eylemi yapıp dağıldı.

Hakkari Üniversitesi'nde okuyan 150 öğrenci, 3 gün önce Diyarbakır'da çıkan olaylar sırasında ölen Dicle Üniversitesi öğrencisi Aydın Erdem için Karşıyaka Mahallesi bulunan Hakkari Üniversitesi Meslek Yüksekokul önünde toplandı. Öğrenciler, olaylarda yaşamını yitiden Erdem için zafer işareti yaparak bir dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. Üniversite gençleri adına basın açıklamasını Meslek Yüksekokulu öğrencisi Ferhat Eray okudu. Eray, Ak Parti hükümeti tarafından Kürt sorununun çözümü, demokratikleşme ve en son olarak da Milli Birlik Projesi adı altında yürütülen açılım tartışmaları ile Kürt hareketinin tasviyesinin amaçladığını belirterek şöyle konuştu:

?Türkiye'nin Avrupa Birliği uyum yasaları çerçevesinde düşünce özgürlüğü, Kürt sorununun çözümü gibi konularda yasal düzenlemeler yapması konusundaki uyarılar bugüne kadar hep gözardı edilmiş ve eski statükocu anlayış devreye sokulmuştur. Antidemokratik uygulamalar karşısında demokratik tepkilerini dile getirmek isteyen kesimlerin talepleri hep şiddetle bastırılmaya çalışılmıştır. Öğrenciye uzanan eller kırılsın. Aydın arkadaşımızın öldürülmesi üniversite gençliğine yönelik gözdağı ve gençliği sindirme politikasıdır.?

Öğrenciler, basın açıklaması sırasında sık sık ?Şehit Namırın' (Şehitler ölmez), ?Öğrenciye uzanan eller kırılsın', ?Erdem Yoldaş ölümsüzdür' sloganları attı. Öğrenciler 5 dakikalık oturma eyleminin ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber