Veli Küçük: Osman Yıldırım yüzünden tutukluyum

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Aralık 2009 11:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birinci Ergenkon Davası'nın bugün görülen 126. duruşmasında söz alan emekli Tuğgeneral Veli Küçük, ?23 aydır tutukluyum. Osman Yıldırım'ın hakkımda verdiği beyanlardan dolayı tutukluyum. Kendisine soru sormayacağım. Avukatım gerekli soruları soracaktır" diye konuştu.

Duruşmada Ergenekon ile birleştirilen "Danıştay ve Cumhuriyet Gazetesi'ne saldırı davası" sanığı Osman Yıldırım'ın çapraz sorgusuna devam edildi. Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanıklardan Doğu Perinçek, Hayrettin Ertekin, Ümit Sayın, Fikri Karadağ ve Ergün Poyraz katılmazken, aralarında Veli Küçük ve Muzaffer Tekin'in de bulunduğu 22 tutuklu sanık duruşmada hazır edildi. Tutuksuz sanıklardan ise Güler Kömürcü duruşmaya katıldı.

TUTANAKLAR ULAŞMADI

Duruşmada söz alan Doğu Perinçek'in avukatı Mehmet Cengiz, müvekkilinin reddi hakim talebinde bulunduğunu ve talebini yazılı olarak hazırlamak için süre istediğini, ancak duruşma tutanaklarının müvekkilinin eline ulaşmadığını belirtti

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün'ün başkanlık ettiği duruşmada sanık Osman Yıldırım kürsüye çağrıldı. Osman Yıldırım geçen Salı yapılan duruşmaya ilişkin açıklamalarda bulunacağını ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber