Yurtta kış yaşamı etkiliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Yurdu etkisi altına alan soğuk hava yaşamı olumsuz etkiliyor.

Muş'ta etkili olan kar yağışı sebebiyle 9 köy yolu ulaşıma kapandı.

Muş İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Sönmez Turgut, merkeze bağlı Üçevler grup yolunun ulaşıma kapandığını belirterek, bölgede bulunun Üçevler, Cevizlidere, İnardı, Ağıllı, Ekindüzü, Alaniçi, Arıköy, Sağlık ve Kayalısu köyleriyle ulaşımın sağlanamadığını bildirdi.

Bölgenin yüksek kesim olması nedeniyle zaman zaman fırtına ve tipi sebebiyle yol açma çalışmalarında sıkıntılar yaşandığını belirten Turgut, "Muş-Kulp kara yolu güzergahında Kayalısu bölgesindeki köprü çalışmamız sürüyor. Bu çalışmanın tamamlanmasıyla birlikte söz konusu köylere ulaşım bu güzergahtan sağlanacak ve şu anda kapalı olan dağ yolunun kullanımına gerek kalmayacak" diye konuştu.

EDİRNE

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre, Edirne'de hava sıcaklığının düne göre 4 derece düştüğü, poyrazın etkili esmesi dolayısıyla hava sıcaklıklarının daha da düşeceği ifade edildi.

Yetkililer, kentte bugün en yüksek 5 derece olması beklenen hava sıcaklığının yarın en düşük 0, en yüksek 2, pazar günü en düşük -1, en yüksek 1 derece olacağını bildirerek, geceleri don olaylarına karşı vatandaşların tedbirli olmasını istedi.

Öte yandan, sabah saatlerinde başlayan kar yağışının yarın da etkili olması bekleniyor.

KIRKLARELİ

Kırklareli'nde bugün en düşük 3, en yüksek 5 derece olan hava sıcaklığının yarın -1 ile 2, pazar günü -3 ile 1 derece olmasının beklendiği bildirildi.

Karla karışık yağmur yağacağını ifade eden yetkililer, Türkiye ile Bulgaristan arasında kara sınır kapısı olan Demirköy'e mevsimin ilk karının düştüğünü kaydettiler.

BODRUM'DA ŞİDDETLİ YAĞIŞ

Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli yağış nedeniyle, Turgutreis beldesindeki bazı otel, iş yeri ve evleri su bastı.

Bodrum Meteoroloji Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, dün akşam saatlerinde başlayan ve sabah saatlerine kadar aralıklarla devam eden kuvvetli yağış sonucu son 24 saatte metrekareye 80 kilogram yağış düştü. Kuvvetli yağış nedeniyle Turgutreis beldesinin Kemer mevkisindeki bazı otel, iş yeri ile evleri su bastı.

Su basan iş yeri ve evlerde yaşayanlar, yağmur sularını itfaiye ekiplerinin yardımıyla temizlemeye çalışıyorlar. İş yerini su basan vatandaşlar, kuvvetli yağışın dükkanlarındaki malzemeleri kullanılmaz hale getirdiğini anlatarak, "Geceden beri iş yerlerimizi basan yağmur sularını temizlemeye çalışıyoruz. Belediye ekiplerini aramamıza rağmen kimse yardıma gelmedi" iddiasında bulundu.

Odalarını yağmur suyu basan otellerin yöneticileri, kendi imkanları ile tahliye ettiklerini söyledi. Gece boyunca etkili olan kuvvetli yağışın Turgutreis-Akyarlar arasında ulaşımın sağlandığı yola zarar verdiği gözlendi. Yolda oluşan hasarın giderilmesi için jandarma ve belediye ekiplerinin birlikte çalışma yürüttüğü, çalışmalar nedeniyle ulaşımda zaman zaman aksama yaşandığı bildirildi.

BODRUM İLÇE MERKEZİ

Kuvvetli yağış nedeniyle, Bodrum ilçe merkezinde Cumhuriyet Caddesi'ndeki bazı dükkanlarda küçük çapta su baskınları yaşandığı öğrenildi. Kent merkezindeki bazı rögarların taşması sonucu oluşan su birikintilerinin ulaşımı olumsuz etkilediği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, bölgede salı gününe yağışlı havanın aralıklarla devam edeceğini ifade etti.

Bu arada, Muğla kent merkezine son 24 saatte metrekareye 81 kilogram yağış düştüğü bildirildi.

İDO'NUN BAZI SEFERLERİ İPTAL

Marmara Denizi'ndeki şiddetli poyraz nedeniyle İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'nin (İDO) bazı dış hat seferleri iptal edildi.

İDO'dan alınan bilgiye göre, şiddetli poyraz nedeniyle saat 07.00'deki Yenikapı-Bandırma hızlı feribot ile saat 07.30'daki Bandırma-Yenikapı, saat 08.00'deki Armutlu-Armutlu T.K-Yenikapı-Bostancı ve saat 08.30'daki Bursa-Kabataş-Kadıköy deniz otobüsü seferleri gerçekleştirilemedi.

Bununla birlikte saat 12.00'deki Bostancı-Yenikapı-Bandırma, saat 15.30'daki Bandırma-Yenikapı-Bostancı deniz otobüsü ve saat 18.30'daki Bandırma-Yenikapı hızlı feribot seferleri de iptal edildi.

İç hatlarda ise herhangi bir sorun bulunmadığı bildirildi.

ÇANAKKALE'DE ETKİLİ YAĞIŞ

Çanakkale'de, dün geceden itibaren etkili olan yağış aralıklarla devam ediyor.

Dün gece başlayan ve aralıklarla süren etkili yağış nedeniyle kentin bazı noktalarında su birikintileri oluştu, caddelerde bulunan vatandaşlar sıkıntılı anlar yaşadı.

Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, ilde son 12 saatte metre kareye 15 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışın gün boyu süreceğini ifade etti.

Yetkililer, yağışın, yarın da aralıklarla devam edeceğini ve bazı bölgelerde sulu kara dönüşebileceğini kaydetti.

DENİZ ULAŞIMI OLUMSUZ ETKİLENDİ

Marmara Denizi'nde şiddetli poyraz ve yağmur, deniz ulaşımını olumsuz etkiledi.

Şiddetli poyraz nedeniyle Tekirdağ ile Erdek, Bandırma, Marmara Adası, Avşa ve Karabiga arasındaki deniz seferleri iptal edildi.

Boğazlardan geçmek üzere Marmara Denizi'nde seyreden 67 yerli ve yabancı bandıralı şilep ve tanker ise saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan şiddetli poyraz ve sağanak nedeniyle yollarına devam edemeyerek, rotalarını Tekirdağ'ın Şarköy ilçesi sahillerine çevirdi.

Geceyi Şarköy sahillerinde geçiren gemilerde bulunan personel, şiddetli fırtına ve yer yer 3 metreye ulaşan dalgalar nedeniyle karaya çıkamadı.

Gece boyunca aralıksız devam eden fırtınanın sabah saatlerinde etkisini azaltmasının ardından yerli ve yabancı bandıralı 56 şilep ve tanker, Şarköy'den demir alarak boğazlardan geçmek üzere hareket ettiler. 11 gemi ise beklemeyi sürdürüyor.

Aniden bastıran fırtına ve yağmurdan balıkçılar da olumsuz etkilendi. Meteorolojinin uyarılarını dikkate alan bazı balıkçılar saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan poyraz nedeniyle balığa çıkmadı. Marmara Denizi'nde balıkta olan tekneler de geri dönerek Şarköy, Mürefte ve Hoşköy Balıkçı barınaklarına demirledi.

Tekirdağ Meteoroloji Müdürlüğü, kent merkezine son 24 saatte 6,8 kilogram yağış düştüğünü belirterek, yağışın bir hafta boyunca merkez ve ilçelerinde devam edeceğini bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber