Yurt çocuklarına bedava dershane hizmeti

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

SAMSUN'da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün eşi Hayrünnisa Gül'ün himayesinde başlatılan ?Emekliyiz Gönüllüyüz Projesi' kapsamında Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'ne bağlı Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası ile Yaşar Doğu Kız ve Erkek Yetiştirme Yurtlarında kalan 353 ilköğretim öğrencisine, emekli öğretmenler tarafından ek ders veriliyor.

8 emekli öğretmen, yurtlarda kalan çocuklara verdikleri bu dersler için devletten hiçbir ücret talep etmedi. Emekli Türkçe öğretmeni Ayşe Handan Öz, ?Çocuklarımız eğitim almak istedikten sonra biz seve seve eğitim veririz? dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Hülya Ertürk Koç, projenin Türkiye'de 6 pilot ilde uygulandığını söyledi. Hülya Ertürk Koç, ?Yurtta kalan çocuklara verilen eğitimin daha da geliştirilmesi çok önemli. Bu öğretmenler okul haricinde ek ders gibi eğitim veriyor. Dershaneye gidemeyen çocuklarımız bu öğretmenlerimiz sayesinde eğitimlerini pekiştiriyor. O yüzden bu kapsamda projeye katılan emekli öğretmenlerimizin sayısının artmasını bekliyoruz? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber