Eskişehir'de domuz gribinden ölen sayısı 7'e yükseldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Aralık 2009 16:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eskişehir'de son 4 gün içerisinde domuz gribinden 4 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi. Böylelikle kentte domuz gribinden ölenlerin sayısı 7'ye yükseldi.

Eskişehir İl Sağlık Müdürü Dr. Hüseyin Fidan, kentte domuz gribi nedeniyle hayatını kaybeden kişi sayısının 7'ye yükseldiğini söyledi. Dr. Fidan, bu kişilerden 5'inin Eskişehir, 2 kişinin ise Bilecik ilinde ikamet edenler olduğunu bildirdi. Dr. Fidan, domuz gribinden hayatını kaybedenlerin tamamının aşı yaptırmamış risk grubundaki kişilerden oluştuğunu dikkat çekti.

Hayatını kaybeden hastaların klinik durumlarının ağır olması nedeniyle numune alınarak Ankara Refik Saydam Hıfzıssıhha Laboratuarı'nda teşhisi konmuş kişiler olduğunun altını çizen Fidan, "Hastalar aşı yaptırmamışlar ve Tamiflu adı verilen ilaç tedavisi aldıkları halde hayatlarını kaybetmişlerdir. Bu kişiler, aşı için risk grubunda olup, aşı yaptırmış olsalardı hayatlarını kaybetmeyeceklerdi. Ayrıca başkaca hastalığı olmayan, genç kişilerde de hayatını kaybetme sonucu dikkat çekmektedir. Kronik hastalığı olup sürekli ilaç kullanmak zorunda kalan kişiler, çocuklar ve gebeler yüksek risk grubudur ve aşılanmaları büyük önem taşımaktadır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber