Ceza kesen Maliyeci'ye prim, naylon faturacıya teşhir geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Aralık 2009 21:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Şimşek, kayıt dışı ve vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi en üst düzeye çıkaracaklarını belirterek ?Vergi gelirlerinden çalışanlara pay vermeyi ve sahte fatura kesenleri teşhir etmeyi planlıyoruz? dedi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, vergi gelirlerinde elde edilecek ek performanstan çalışanlara pay verilmesini mümkün kılan bir düzenlemeye gideceklerini söyledi. Maliye Bakanlığı'nın Sapanca'da düzenlenen Defterdarlar ve Vergi Dairesi Başkanları toplantısına katılan Bakan Şimşek, 2010 yılı vergi gelirleri hedefinin 193 milyar 354 lira olduğunu kaydetti. Bu dönemde kayıt dışıyla, vergi kaçakçılığıyla mücadeleyi en üst düzeye çıkarmak zorunda olduklarını ifade eden Bakan Şimşek ?Çalışanların çabasıyla ortaya koyacakları ek performansla elde ettiğimiz gelirlerden önümüzdeki dönemde çalışanlara pay vermeyi mümkün kılacak bir düzenlemeye gideceğiz. Üzerinde çalışacağız? dedi.

DENETİMLER ETKİNLEŞECEK

Bakan Şimşek, KDV İadesi Risk Analizi Projesi kapsamında mükelleflerin iade talepleri eskiye nazaran çok daha hızlı şekilde yerine getirileceğini ve sahte belge kullanan mükelleflere yönelik denetim faaliyetlerinin daha etkin bir şekilde uygulanacağını kaydetti. Şimşek şöyle konuştu: ?Mükellef nezdinde hissedilen sıkıntıları ortadan kaldıran belirli standartlara sahip güvenilir ve tüm Türkiye'de aynı şekilde uygulanan bir yapı oluşturacağız. KDV iadesi risk analizine yönelik bu sistemi, 2010 yılı ocak ayında faaliyete geçirmeyi planlıyoruz. Şimdi bir kademe aşağı iniyorsak belki 4-5 kademe aşağı ineceğiz. Verilen faturaların takibi anlamında söylüyorum. Denetim kapasitesi güçlendirilecek. Gerektiğinde mevzuat değişikliğini de yaparak sahte fatura düzenleyenlerle daha etkin mücadeleye girilecek. Sahte fatura düzenleyenlere ilişkin listeyi kamuoyuna açıklanmayı düşünüyoruz.?

Vergi cezaları artacak

Taşıma su ile değirmenin dönmediğini, sağlıklı kaynaklar olmadıkça işin bir noktada tıkandığını ifade eden Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yeni dönemde daha fazla vergi toplanması için denetimlerin de etkin hale getirileceğini bildirdi. Bu çerçevede vergi kaçırmanın cezasını artıracaklarını kaydeden Bakan Şimşek ?Biz bu ülkeyi kalkındıracaksak kayıt dışılığa, vergi kaçırmaya hiçbir şekilde müsamaha gösteremeyiz. Vergi kaçırmak sadece ülkeyi zafiyete uğratmıyor, aynı zamanda adaletsizliğe de yol açıyor? diye konuştu.

Varlık Barışı'ndan bugüne kadar 22.6 milyar dolar geldi

Ekonomik krizin olumsuz etkilerine karşın bir dizi vergisel tedbirin hayata geçirildiğini hatırlatan Bakan Şimşek, Varlık Barışı hakkında da bilgi verdi. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yürürlük tarihi 2009 yılı sonuna uzatılan bu kanun ile 25 Kasım itibariyle 22 milyar 648 milyon lira tutarında varlık beyan edildiğini açıkladı. Bu beyanlar üzerinden 740 milyon lira vergi tahakkuk ettiğini bunun da 394 milyon lirasının tahsil edildiğini kaydeden Şimşek, beyan edilen 22.6 milyar liralık varlığın 14 milyar 832 milyon liralık bölümünün ilk uygulama döneminden geldiğini sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber