Ünlü polis müdürleri elçilikte mahsur kaldı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 13 Aralık 2009 10:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtdışına emniyet müşaviri olarak atanan Recep Gültekin, İsmail Çalışkan ve Feyzullah Arslan gibi üst düzey polisler 3 aydır tercüman bekliyor. Görev yaptıkları ülkenin dilini bilmedikleri için elçilik dışında sıkıntı yaşayan müdürler görevi kabul ettikleri için pişman.

FATİH İNCİ ANKARA

Emniyet müdürleri kararnamesinin ardından dış ülke görevlerine emniyet müşaviri olarak tayin edilen sekiz 1. sınıf emniyet müdürünün görev yaptıkları ülkelerde zor günler geçirdikleri ortaya çıktı. Görev yaptıkları ülkenin dilini bilmedikleri için sıkıntı çeken üst düzey emniyet müdürleri arasında Feyzullah Arslan, İsmail Çalışkan ve Recep Gültekin gibi ünlü isimler de var.

GİTTİKLERİNE PİŞMANLAR

Tayin edilirken kendilerine tercüman verileceği sözü alan sekiz müdürün 3 aydır gözleri yollarda, tercüman beklediği öğrenildi. Üst düzey emniyet müdürlerinin dil nedeniyle büyük sorun yaşadığı ve dış göreve gittiği için pişman oldukleri belirtiliyor. Müdürler özellikle görev yaptıkları elçilik binası dışına çıktıklarında ülkenin dilini bilmedikleri için büyük sıkıntı yaşıyorlar.

HEPSİ ÜST DÜZEY POLİSLER

Bulundukları ülkelerde dil sorunu çeken müdürlerden eski Güvenlik Daire Başkanı İsmail Çalışkan Azerbaycan'da, eski Dış İlişkiler Dairesi Başkanı Recep Gültekin İngiltere'de, eski Yabancılar Hudut ve İltica Dairesi Başkanı Mehmet Terzioğlu İtalya'da, eski Bilgi İşlem Dairesi Başkanı Ahmet Kocabal Hollanda'da, eski Antalya Emniyet Müdürü Feyzullah Arslan Danimarka'da, eski Erzincan Emniyet Müdürü Ahmet Çimen Avusturya'da, eski Mersin Emniyet Müdürü Süleyman Ekizer Fransa'da ve eski Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel ise Belçika'ya emniyet müşaviri olarak atanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber