14 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 09:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Danıştay'ın Eskişehir yolunda yapılacak yeni hizmet binasının temel atma törenine katılacak.

- Cezayir'in Ankara Büyükelçisi Mouloud Hamai, Gül'e Çankaya Köşkü'nde güven mektubu sunacak.

2- TBMM Genel Kurulunda, 2010 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde ilk gün görüşmeleri yapılacak.

- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'in yöneteceği birleşimde, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in sunuş konuşmasının ardından AK Parti, CHP ve MHP grup temsilcileri söz alacak. Eleştirileri hükümet adına Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması bekleniyor.

3- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Bosna-Hersek'te düzenlenecek Medeniyetler İttifakı Güneydoğu Avrupa Bölgesel Stratejisi Bakanlar Toplantısı'na katılacak.

4- Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan'ı ayrı ayrı ziyaret edecek.

- Bağış, ziyaretlerinin ardından açıklama yapacak.

5- Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, temaslarda bulunmak üzere İstanbul'dan Hollanda'ya gidecek.

6- Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Ankara'da düzenlenecek "Tekno Girişim Zirvesi"nin açılışına katılacak.

7- Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ankara Garı'nda, hizmete girecek yeni banliyö trenlerinin deneme sürüşünü yapacak.

8- KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Rum yönetimi lideri Dimitris Hristofyas, Kıbrıs sorununa kapsamlı çözüm bulmayı amaçlayan müzakereler çerçevesinde yeniden bir araya gelecek.

9- TBMM Başkanvekili Nevzat Pakdil, Çin Halk Cumhuriyeti Çin Halkı Siyasi Danışma Konferansı Başkan Yardımcısı Li Wuwei ve beraberindeki parlamento heyetiyle Mecliste bir araya gelecek.

10- DTP'nin kapatılmasının ardından gelişmeler izleniyor.

11- Gürcistan'ın Ankara Büyükelçisi Tariel Lebanidze ve beraberindeki heyet, Trabzon Valisi Recep Kızılcık'ı ziyaret edecek.

12- TMMOB Maden Mühendisleri Odası, Bursa'nın Kemalpaşa ilçesine bağlı Devecikonağı beldesindeki yer altı kömür işletmesinde meydana gelen kazayla ilgili olarak Ankara'da basın toplantısı düzenleyecek.

13- Poligonlara kadın ilgisi artıyor...

- MKEK'in atış poligonuna gelen kadın sayısı son üç yılda üç kat arttı.

- İstatistiklere göre, atış yapmak için MKEK'nin poligonuna gelen kadın sayısı 2007 yılında 1.900 iken, 2008'de 3 bin, bu yıl ise 5 bin olarak belirlendi.

14- Bank Asya 1. Lig'de 16. haftanın son maçında, Adana'da Adanaspor ile Orduspor karşılaşacak.

15- Türkiye Bayanlar Basketbol Ligi'nde 8. haftanın son maçında Samsun'da Samsun Basketbol Kulübü ile İstanbul Üniversitesi karşılaşacak.

16- FIBA Heyeti, Dünya Basketbol Şampiyonası'nda kullanılacak İstanbul'daki salonları gezecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber