Havalar nasıl olacak? / HARİTALI

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 14 Aralık 2009 09:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteorolojiden yapılan son değerlendirmelere göre 5 günlük haritalı hava tahminleri...

Yapılan son değerlendirmelere göre; Ülkemizin kuzey ve doğusunda görülecek yağışların; Hopa çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

HAVA SICAKLIĞI :İç ve doğu kesimlerde 3 ila 5 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR :Ülkemizin batısında doğu ve güneydoğu, doğusunda kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif arasıra orta, Doğu Karadeniz kıyılarında kuvvetli esecek.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Hopa çevrelerinde kuvvetli sağanak ve gökgürültülü sağanak yağış beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara (sel, su baskını, heyelan, taşkın, yıldırım v.b.) karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekmektedir.

BUZLANMA VE DON UYARISI: Sabah ve gece saatlerinde İç Ege (Afyon, Uşak, Kütahya), Marmara'nın güneydoğusu (Balıkesir, Bursa, Bilecik), Batı Karadeniz'in iç kesimleri (Bolu, Düzce, Karabük, Kastamonu), Göller yöresi (Isparta ve Burdur), İç Anadolu ile Edirne ve Kırklareli çevrelerinde buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli olması gerekemektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde Çanakkale çevreleri yağmurlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde Edirne, Kırklareli, Balıkesir, Bursa ve Bilecik çevrelerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

EGE: Parçalı bulutlu, yarın (Salı) sabah saatlerinde İzmir'in kuzey ilçeleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Sabah ve gece saatlerinde iç kesimlerinde (Afyon, Uşak ve Kütahya) buzlanma ve don olayı görülecek.

AKDENİZ: Parçalı bulutlu geçecek. Bu sabah saatlerinde Göller yöresinde buzlanma ve don olayı görülecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı bulutlu geçecek. Sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, kıyıları (Zonguldak, Bartın, Sinop ve İnebolu) öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu geçecek. İç kesimlerinde sabah ve gece saatlerinde buzlanma ve don olayı görülecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı çok bulutlu, Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz ve Tokat çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; Hopa çevrelerinde kuvvetli olmak üzere genellikle yağmur ve sağanak, iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

DOĞU ANADOLU: Parçalı çok bulutlu, doğusu (Erzurum, Bitlis, Ağrı, Kars, Ardahan, Iğdır, Van, Hakkari ve Şırnak) aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; genellikle karla karışık yağmur ve kar, Iğdır çevrelerinde yağmur şeklinde olacak.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek

HAVA SICAKLIKLARINI DERECELERİYLE GÖRMEK İÇİN HARİTALARIN ÜZERİNE TIKLAYINIZ...

10 Ara, Perşembe


11 Ara, Cuma


12 Ara, Cumartesi


13 Ara, Pazar


14 Ara, Pazartesi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber