Bakanlar Kurulu noterlik, tarım ve kamu varlıklarına ilişkin tasarıları görüştü

Haber Giriş : 01 Şubat 2005 07:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir açıklama yapan Bakan Çiçek, toplantıda üç kanun tasarısının ele alındığını belirtti. Kurul'un ilk olarak Noterlik Kanun Tasarısı'nı ele aldığını belirten Çiçek, mevcut kanuna göre adliye teşkilatı olmayan ilçelerde noterlik kurulamadığına işaret ederek, bunun ticari hayatta ve işlemlerle sıkıntılara yol açtığını ifade etti. Bu zorlukları ortadan kaldırmak adına Noterlik Kanunu'nda bir değişiklik yapılacağını kaydeden Çiçek, tasarıya göre noterlik açılamayan ilçelerde ise icra memurluklarının bu işlemi yapabileceğini kaydetti.

Bakan Çiçek, Tarım Kanunu Tasarısı hakkında Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü'nün bir ön bilgi verdiğini kaydederek, tarım sektörünün geliştirilmesi bakımından uygulanacak politikaların geliştirilmesi için böyle bir düzenlemeye ihtiyaç olduğunu belirtti.

Toplantıda Kamu Varlıklarının Kullanılması Suretiyle Kamuya Finansman Sağlanması Hakkında Kanun Tasarısı Taslağı üzerinde durulduğunu belirten Çiçek, bu taslakla yeni bir finansman modelinin getirildiğini söyledi. Türkiye'ye yatırım yapan uluslararası yatırımcı sayısının artırılacağını kaydeden Çiçek, kamuya ait bir varlığın kiralanması yoluyla uluslararası sermayelerin Türkiye'ye akışının temin edileceğini söyledi. Çiçek, Devlet Bakanı Ali Babacan'ın bu konudaki çalışmalarla ilgili ön bilgi verdiğini belirtti.

İHA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber