16 Aralık 2009'dan önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 16 Aralık 2009 09:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

1- "Milli Birlik ve Demokratik Açılım."

- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Başbakanlık Merkez Bina'da, "Milli Birlik ve Demokratik Açılım" ile ilgili değerlendirme toplantısı yapılacak.

2 - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Avustralya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Harry Jenkins ve DEİK/Türk-Körfez ve DEİK/Türk-BAE İş Konseyleri Başkanı Korhan Kurtoğlu ve beraberlerindeki heyetleri Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

- Veda ziyaretinde bulunacak Bulgaristan'ın Ankara Büyükelçisi Branimir Mladenov da Cumhurbaşkanı Gül tarafından Çankaya Köşkü'nde kabul edilecek.

3- Başbakan Erdoğan, Türkiye Noterler Birliği Başkanı Hasan Yeni ve beraberindeki heyet ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'i Başbakanlık Merkez Bina'da ayrı ayrı kabul edecek.

4- TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Avustralya Parlamentosu Temsilciler Meclisi Başkanı Harry Jenkins ile başbaşa görüşecek,konuk başkan onuruna öğle yemeği verecek.

5- Mısır Devlet Başkanı Mübarek'in Ankara temasları izleniyor.

- Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Mısır Dışişleri Bakanı Ahmed Ebul Geyt ve Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek ile Ankara'da kaldıkları otelde ayrı ayrı görüşecek.

6- Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Ankara'da bilgisayar kurasıyla 10 bin kadroya öğretmen atanması dolayısıyla düzenlenen törene katılacak.

7- Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Antalya'da, "Tarım İl Müdürleri Toplantısı"na katılacak.

8- Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Ankara'da, "2009 Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"ne ilişkin basın toplantısı yapacak ve "Haberden Yayına Kültür-Turizm Muhabirleri Eğitim Semineri"nin açılışında konuşacak.

9- Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Eckard Cuntz'un AA'ya demeci:

- "Demokratik partilerin, buna DTP de dahil, terörden ve şiddetten uzaklaşmaları gerekiyor."

- "(Türk TIR şoförlerine vize muafiyeti) Biz ülke olarak yapabileceğimizi yaptık, AB mevzuatı içinde daha fazla kolaylıklar gerekiyor."

- "Almanya hükümeti olarak biz müzakerelerin sürmesine tam destek veriyoruz."

10- TBMM'den.

- Genel Kurulda Vakıflar, BYEGM, TÜBİTAK, TÜBA, TİKA, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu, Diyanet, AB Genel Sekreterliği ile Hazine, SPK, BDDK, DPT, TÜİK ile GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı'nın 2010 Yılı bütçeleri görüşülecek.

- DSP Genel Başkanı Masum Türker, mecliste basın toplantısı yapacak.

11- Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücreti belirlemek üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda ikinci kez toplanacak.

12- Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, İstanbul Eyüp Alanı'nda kurulan "Kudüs Nöbeti" çadırını ziyaret ederek, açıklama yapacak.

13- İstanbul Sanayi Odasının düzenlediği "Sürdürülebilir Rekabet Gücü: Kriz Sonrası Yeni Yön" konulu 8. Sanayi Kongresi sona eriyor.

14- Ege Bölgesi Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, basın toplantısında 2009 yılını değerlendirecek ve 2010'dan beklentileri anlatacak.

15- Toplantı...Tören...Konferans...

- Dünya Uygur Kurultayı Başkan Yardımcısı ve Doğu Türkistan Yardım ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Seyit Tümtürk, Dumlupınar Üniversitesinde düzenlenen "Unutulan Vatan Doğu Türkistan ve Unutulan Türk Dili" konulu konferansta konuşacak.

- Türk-İş 3. Bölge Temsilciliğine bağlı sendikaların şube başkanları toplantısı İzmir'de yapılacak.

- Sudan'ın Hartum Polis Okulundan gelen heyet, İzmir Rüştü Ünsal Polis Meslek Yüksek Okulunu ziyaret edecek.

16- Profesyonel Otel Yöneticileri Derneği Başkanı Volkan Şimşek:

"Avrupa'nın 7 ülkesinin otelciler birlikleri ortak otel yıldızı standartlarını belirliyorlar."

- "Türkiye otelciler birliklerinin de otel yıldızı standardının belirlenmesine dahil olması ülkemizin yararına olacak."

- "Hak eden tesislerimiz 5 yıldızla sınıflandırılacak, diğer oteller ise yeni standartlara uyum sağlamak için kendilerini yenileyeceklerdir."

17- Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde liderliği garantilediği (F) Grubu'nda 6. ve son maçında, Avusturya'nın SK Sturm Graz takımına konuk olacak.

18- Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'nda Moldova temsilcisi FC Sheriff Tiraspol ile yapacağı 6. ve son hafta maçı hazırlıklarını Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanla tamamlayacak.

- Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda basın toplantısı yapacak.

- Moldova temsilcisi FC Sheriff Tiraspol, İstanbul'a gelecek, FB Şükrü Saracoğlu Stadı'nda çalışma yapacak ve teknik direktör Leonid Kuchuk, basın toplantısı gerçekleştirecek.

19- Basketbolda Avrupa sınavları.

- ULEB Avrupa Ligi (A) Grubu'ndaki 8. maçında Fenerbahçe Ülker, başkent Zagreb'de Hırvatistan'ın KK Cibona Zagreb takımıyla karşılaşacak.

- FIBA Bayanlar Avrupa Ligi (D) Grubu'ndaki Fenerbahçe, Rusya'nın Spartak Moskova Region, FIBA Bayanlar Avrupa Kupası (I) Grubu'nda da BOTAŞ Spor, Romanya'nın Baschet ICIM Arad takımıyla deplasmanda mücadele edecek.

20- Voleybolda Indesit Erkekler Avrupa Şampiyonlar Ligi (F) Grubu'ndaki 3. maçında İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İstanbul'da Polonya temsilcisi Asseco Resovia Rzeszow ile karşılaşacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber