Açığa alan TCDD personeli sayısı 46 oldu, BTS eylemleri bitirdi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Aralık 2009 00:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası (BTS) Genel Başkanı Yunus Akıl, işten uzaklaştırılan TCDD çalışanların görevlerine iadeleri talebiyle dün başlattıkları eylemi, "yolcuların daha fazla mağdur olmaması için sona erdirdiklerini" açıkladı. Açığa alınanların sayısının, son eylemden dolayı açığa alınanlarla birlikte 46'ya ulaştığını belirten Akıl, buna "en etkili cevabın verileceğini" söyledi.

Ankara Garı'nda toplanan bir grup sendika üyesi ile basına açıklamalarda bulunan Akıl, 25 Kasımda Kamu-Sen ve KESK'e bağlı sendikaların katıldığı "uyarı grevi"nin en önemli öznesinin ulaşım çalışanları olduğunu dile getirdi.

2 milyon kamu çalışanının eyleminin faturasının 16 TCDD çalışanına çıkarılmaya çalışıldığını ileri süren Akıl, TCDD yönetiminin "haksız ve hukuksuz bir biçimde 16 çalışanı açığa aldığını" savundu.

Bu nedenle dün bir eylem başlattıklarını belirten Akıl, "TCDD'nin 16 arkadaşımızı açığa almasına, 16 Aralıktaki grevimizle cevap verdik" dedi.

"Yolcuların daha fazla mağdur olmaması için eylemlerini sona erdirdiklerini" ifade eden Akıl, açığa alınan TCDD çalışanı sayısının bugün 46'ya çıktığını buna yapacakları Başkanlar Kurulu toplantısında alınacak karar doğrultusunda, "en etkili cevabın verileceğini" kaydetti.

Eyleme destek veren KESK'in Genel Sekreteri Emirali Şimşek de "dün ve bugün gerçekleştirdiğimiz grev aslında uyarı niteliğindedir. Eğer üzerimize gelirseniz yine hizmeti durduracağız, bundan çekinmeyeceğiz" uyarısında bulundu.

Mücadelelerinin yalnızca 46 TCDD çalışanı için olmadığını vurgulayan Şimşek, toplu sözleşme masasına oturuncaya kadar mücadelelerinin süreceğini söyledi. Konuşmaların ardından grup dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber