TBMM'deki skandal şirket değiştirdi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 08:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Süleyman DEMİRKAN

TBMM'de, ?bürokratlarla temizlikçi kadın işçiler arasında grup seks? iddiaları üzerine TBMM Başkanlığı'nın başlattığı soruşturma sonucunda, Adalı Temizlik firmasıyla sözleşme yenilenmemesi kararı alındı.

Firmanın, 31 Aralık 2009'da TBMM ile iş ilişkisi sona erecek. Yeni ihaleyi kazanan Marmara firması, eski firmada görev yapan 84 çalışandan istediği ile iş sözleşmesini yenileyecek. Ancak, TBMM bürokratlarıyla ile bağı olan bazı çalışanların yeni firmada görev almasına izin verilmeyecek.

Uyarı cezası geldi Soruşturma kapsamında eski temizlik firmasını denetlemekle görevli İç Hizmetler Müdürü Recai Çırpan ile yardımcısı Salih Kurnaz'a uyarı cezası verildi. Yakınlarını temizlik firmasına yerleştirdikleri iddia edilen Çırpan ve Kurnaz'ın görevlerinden de uzaklaştırılması bekleniyor.

Yeterli kanıt yok Seks iddialarıyla ilgili olarak ?kanıt bulunamadığı ve tanık olabilecek temizlik firması çalışanı kişilerin aylar öncesinden TBMM'den uzaklaştırıldığı? için işlem yapılamadı. İddiaları gündeme getiren eski çalışan İzzet Özmen hakkında da suç duyurusunda bulunulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber