Diyarbakır'da sokak olaylarına karışan 35 kişi tutuklandı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 16:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Teröristbaşı Abdullah Öcalan'ın cezaevi koşulları ile Demokratik Toplum Partisi (DTP)'nin kapatılmasını bahane ederek olay çıkaranlardan 35'i tutuklandı. Polis, olaylardan sonra 70 kişiyi gözaltına almıştı.

Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada; 06-14 Aralık 2009 tarihlerinde yaşanan sokak olayları ile ilgili olarak Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün çalışma yaptığı belirtildi.

Olaylarda kamu kurum ve kuruluşlarına, vatandaşlara ait işyerlerine ve araçlara, saldırı eylemlerinde bulundukları tespit edilen toplam 70 kişinin daha önce gözaltına alındığı kaydedildi. Açıklamada; adli mercilere sevk edilen kişilerden 35'inin tutuksuz, 35'inin tutuklu olarak yargılanacağı bildirildi.

Yakalanan göstericilerin evlerinde yapılan aramalarda ise çok sayıda atılmaya hazır vaziyette molotof kokteyli, molotof kokteyli yapımında kullanılan malzemeler, 128 adet havai fişek, bölücü terör örgütünü temsil eden bez parçaları, örgüt elebaşına ait bez posterler ve çok sayıda yasak yayın ve örgütsel dokümanın ele geçirildiği belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber