TMSF; 6 yılda 18,5 milyar Dolar tahsilâtta bulundu

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2009 18:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk, 6 yıllık başkanlık döneminde fonun 18,5 milyar dolarlık tahsilat düzeyine ulaştığını söyledi.

İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) tarafından düzenlenen ''Kamu Yönetiminde Başarının Temeli'' konu konferansta konuşan Ertürk ''Şu anda görev süremizin sonuna yaklaştığımızdan cesaret bulan çok sayıda insan, savaş baltalarını çıkarmak ve hazırlamakla meşguller. Ama bunlar hiçbir zaman bizi korkutmayacaktır'' dedi.

Gelecek dönemde 3,5 milyar dolara yakın bir tahsilat düzeyi rakamı ile toplam tahsilatta 22 milyar dolara ulaşmayı hedeflediklerini belirten Ertürk, "Burada 30 milyar dolarlık bir kamu kaynağı kullanıldı, TMSF bankaları için, bunun 22 milyar dolarını geri kazanmış olacağız'' diye konuştu.

Ertürk, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

''Bu rahat şartlarda elde edilmiş bir başarı değil. Görev süremin sonuna gelmiş bir insan olarak önümüzdeki dönemde benim şahsıma ve buradaki arkadaşlarıma yönelik savaşın çok daha şiddetli biçimde devam edeceği hissi içindeyiz. Bu beklenti içindeyiz. Burada ayağımız hiçbir zaman yerden kesilmiş değil. Toplumsal işleyişin bütün hastalıklarından, gelecekte bize fatura edileceğine dair bir endişemiz elbette var. Burada şöyle de bir rahatlığımız var biz yanlış bir iş yapmama dikkati ve özeni içinde hareket ettik. Yargı tarafından yanlış görülen işlerimiz de yargı kararlarıyla değişti. Ama doğru yaptığımız işler dolayısıyla eğer bir belaya uğrayacaksak, bu sadece bizim uğrayacağımız bir bela değil bütün toplumun uğrayacağı bir beladır. Bütün toplumla bunu en açık bir şekilde paylaşacağımızı herkes de bilsin.''

TMSF Başkanı Ertürk, bundan sonra başlarına gelecek, karşılarına çıkacak her türlü savaş aracını topluma teşhir etmekte hiçbir kararsızlık, gevşeklik göstermeyeceklerini vurguladı.

Ertürk, bundan sonraki misyonunun bir kamu görevlisi olarak en zor şartlarda da iş yapma cesareti sergilemiş olan insanın başına gelen belaların tarihini yazmak ve bu tarihi topluma teşhir etmek olduğunu belirtti.

Ertürk, ''Bu tarih benim için ve arkadaşlarım için bir şeref tarihi olacaktır. Bu çok kolay olmayabilir. Bunun işaretlerini de görüyorum. Şu anda görev süremizin sonuna yaklaştığımızdan cesaret bulan çok sayıda insan, bunlar çok farklı kesimlerde olabilir, savaş baltalarını çıkarmak ve hazırlamakla meşguller. Ama bunlar hiçbir zaman bizi korkutmayacaktır, hiçbir zaman bizi ürkütmeyecektir. Bunu göze alarak bu işleri yaptık ve bundan sonra bu işleri sürdürecek insanların da bunu göze alması gerekiyor'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber