Belediye binasını su bastı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2009 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı Demirtaş belde belediye binasını su bastı. Sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerinin sular altında kaldığı beldede tahminlere göre 2 milyon TL maddi zarar var.

Demirtaş beldesinde dün akşam saatlerinde başlayan sağanak yağış maddi hasara yol açtı. Derelerin taşmasıyla belediye binası ve Tarım Kredi Kooperatifi binası başta olmak üzere yaklaşık 100 ev ve işyeri sular altında kaldı. Belediye Başkanı Mustafa Aras, gece 12.00 sıralarında kesilen sağanak yağışın beldede can kaybına neden olmadığını söyledi. Maddi hasarı tespit çalışmalarının devam ettiğini ifade eden Başkan Aras, "Demirtaş'ta yaklaşık 2 milyon lira maddi hasar var. Özelikle işyerlerini, bodrum katları ve evlerin zemin katlarını su bastı. Sera alanlarımız da çok zarar gördü." dedi. Belediye binasının bodrum katının suyla dolduğunu kaydeden Aras, Alanya'dan gelen itfaiye araçları ve motorlarla suyu tahliye ettiklerini anlattı. Aras, belediye malzemelerinin kullanılamaz halde olduğunu da aktardı.

Hasar tespit çalışmaları tamamlandıktan sonra başta Antalya Valiliği olmak üzere yetkili mercilere gidip yardım isteyeceklerini dile getiren Başkan Aras, "En büyük tesellimiz can kaybı olmaması." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber