Ergenekon'da sırlar gecesi

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 21 Aralık 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İki amirale suikast planlandığı iddiasıyla yürütülen soruşturmada hakkında 'yakalama kararı' bulunan Deniz Yarbay Ali Tatar önceki gün evinde kafasından vurularak ölmüş halde bulundu. Tatar'ın intihar ettiği ihtimali ön planda

İSTANBUL - Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli iki amirale suiksat düzenleneceği iddiaları üzerine başlatılan soruşturma kapsamında gö-zaltına alınıp serbest bırakılan ancak savcılığın itirazı üzerine hakkında ?yakalama kararı' çıkarılan Deniz Yarbay Ali Tatar önceki gün evinde kafasından vurulmuş bulundu. Tatar, Ergenekon soruşturmasında dikkatlerin üzerinde olduğu Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda son iki yılda yaşamını yitiren altıncı rütbeli asker oldu.

Kamuoyunda ?Amirallere suikast' olarak bilinen soruşturma geçen temmuz ayında, MİT ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gönderilen bir ihbar maili üzerine başlatıldı. İhbarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'nda görevli bir grup rütbeli personelin, organize biçimde uyuşturucu ticareti yaptığı öne sürülüyordu. Bu ihbarda, teğmenlerin uyuşturucu ve seks partileri düzenledikleri ve Ergenekon'a para yardımı yaptığı da iddia ediliyordu. Teğmenlerin Bahçelievler ve Gölcük'te yapılan evlerinde yapılan aramalarda TNT kalıpları ve iki amirale yönelik suikast planları bulunduğu öne sürüldü. Yine iddialara göre ele geçirilen bir notta ?Albay T.D.'den gelecek inceleme raporlarına göre ?Metin' ve ?Uğur' adlı komutanlara yapılacak operasyonun detayları ve tarihleri Levent Bektaş ve albay O.Y. üzerinden iletilecektir' yazıyordu. Notta adı geçen Bektaş'ın Ergenekon kapsamında tutuklanmış olması ve Albay T.D.'ninse Ergenekon soruşturmasında Albay Dursun Çiçek'le birlikte savcılarca sorgulanması soruşturmayı daha da önemli hale getirmişti.

Gizli yürütülen soruşturmada şimdiye kadar kaç askerin ifadesinin alındığı bilinmiyor. Ancak soruşturmada tutuklu sayısı dokuz. Tatar da bu soruşturma kapsamında 7 Aralık'ta tutuklanmıştı. Ancak Tatar avukatlarının itirazı üzerine dört gün önce serbest bırakıldı. Savcılık itiraz etti ve geçen perşembe günü Tatar hakkında ?yakalama kararı' çıktı. Mahkemenin bu kararı, Beylerbeyi'ndeki Astsubay Hazırlama Okulu tesislerindeki lojmanında önceki gün tebliğ edildi. İddiaya göre tebligatın ardından Tatar, evinde silahıyla başına bir el ateş ederek intihar etti.

Tatar için dün Karacaahmet'teki cemevinde bir tören düzenlendi. Törenin ardından Yarbay Tatar'ın naaşı, toprağa verilmek üzere Ankara'ya götürüldü. Törende, Tatar'ın eşi Nilüfer Tatar, kameralara, ?Süleyman Pehlivan (Amirallere suikast soruşturmasını yürüten savcı) adını hiç silmeyeceğim. Kocamın katili sensin. Rahat nefes alıyor musun?? diye bağırdı. Törene ayrıca, Deniz Yarbay Tatar'ın annesi Satı, kardeşi Ahmet ile askeri personel, yakınları ve vatandaşlar katıldı. Tatar'ın bir kızı olduğu öğrenildi.

İsimleri Ergenekon'la anılıyordu

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı, Ergenekon sürecinde sık sık gündeme geldi. İrticayla Mücadele Planı, Kafes Planı, Poyrazköy'de ele geçirilen mühimmat, amirallere suikast gibi iddiaların odağında Deniz Kuvvetleri vardı. Rütbeli denizci askerlerin ya trafik kazasında ölmeleri ya da intihar etmeleri dikkat çekiciydi. Emekli Deniz Albay Birol Atakan 2007 yılında trafik kazasında öldü. Atakan'ın Ergenekon'la ilgili önemli bilgilere sahip olduğu iddia edildi. Kuzey Deniz Saha Komutanlığı'nda görevli Tabip Yarbay Nursal Gedik de aynı yıl kasım ayında intihar etti. Ailesi intihar iddialarını reddetti. Gedik'in uyuşturucu - kirli ilişkiler konusunda bazı bilgileri elde ettiği için öldürüldüğü öne sürüldü. Yine bir kazada ölen Yüzbaşı Olgun Vural'ın adı Ergenekon iddianamesinde vardı. Vural'ın okullarda örgüt adına hareket ettiği iddia ediliyordu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber