Bakanlar Kurulu, dün 3 konuyu görüştü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2009 10:48, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58

Bakanlar Kurulu, dün yaptığı 6,5 saatlik toplantısında ?Dış Türkler Bakanlığı? kurulması kararı aldı. Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek toplantı sonrası bir açıklama yaptı. Çiçek yurtdışında yaşayan yaklaşık 5 milyon Türk vatandaşının sorunlarıyla ilgilenecek yeni bir başkanlığın kurulacağını açıkladı.

Çiçek'in açıklamaları özetle şöyle:

Bakanlar Kurulu'nda bugün imzaya açılan iki önemli kanun tasarısından biri dış Türkler ile ilgili bir bakanlığın kurulmasıdır. 30 devlet kurumu bu vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışıyor. Hizmetlerin sürdürülmesinde dağınıklık var. Bu hizmetlerin tek çatı altında toplanması öngörülmektedir.

İkinci konu ise; gümrük müsteşarlığı teşkilatının yeniden yapılandırılması. Kaçakçılıkla mücadele etmek üzere usul ve esaslar yeniden düzenlenecek.

Bir başka konu sosyal yardım bilgi sistemi. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma genel müdürlüğünün altı aydan fazladır üzerinde çalıştığı bir proje takdimi yapıldı. Pilot olarak da çalışılmaya başlandı. Sosyal yardım için başvurular yapan vatandaşlarımız var ve bunu hakeden vatandaşlarımızın faydalanması amacıyla bir çok bürokratik hizmet sürdürülmektedir. Bu konu ile ilgili olarak bir kişi başvurduğunda sekiz on yerden gerçekten ihtiyaç sahibi olup olmadığı araştırılmaktadır. Başvuran vatandaş ihtiyaç sahibi olduğunu kendisi ispatlamaktadır. ?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber