4 makinist daha göreve iade edildi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 23 Aralık 2009 15:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BALIKESİR'de 25 Kasım'daki iş bırakma eylemi sonrası görevden el çektirilen 4 makinist, 17 gün sonra görevlerine iade edildi.

Teftiş Kurulu Müfettişliği'nin soruşturması sonrası, ifadeleri alınan ve incelemeleri tamamlanan Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) Balıkesir Baştemsilcisi makinist Şemistan Çetin, BTS temsilcisi makinist Akın Eker, BTS işyeri temsilcisi makinist Ali Rıza Gürtekin ve Kamu- Sen'e bağlı Ulaşım- Sen üyesi makinist Özcan Gökçen göreve iade edildi. Böylece Balıkesir'de açıkta olan demiryolu çalışanı kalmadı. İşbaşı yapan makinist Şemistan Çetin dün gece Savaştepe'de raydan çıkan Mavi Tren'i Balıkesir'den Eskişehir'e götürdü.

KESK'e bağlı BTS ile Türk Kamu- Sen'e bağlı Ulaşım- Sen üyelerinin, göreve iadelerle ilgili karar sonrası cumartesi günü saat 12.00'de garda bir basın açıklaması yapacağı bildirildi.

25 Kasım'daki bir günlük uyarı grevinin ardından 16 ulaşım çalışanına görevden el çektirilmişti. KESK ve Kamu- Sen üyeleri, 16 Aralık'ta garda eylem yapıp, Mavi Tren'le 9 Eylül Ekspresi'ni durdurmuş, yolcular otobüslerle gideceklere güzergahlara aktarılmıştı. Bu eylemin ardından da 30 TCDD çalışanına daha el çektirilmişti. Göreve iade edilen çalışan sayısının 20'ye ulaştığı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber