Özel harpte kozmik arama 4. gününde... Evrak üretildi iddiası

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ÖZEL HARP'TE KOZMİK ARAMA 4. GÜNÜNDE

?Devlet sırrı' diye kopya alamadığı belgelerle ilgili el yazısıyla 170 sayfa not tutan Hakim Kadir Kayan'ın ?suikast' iddialarını perdelemek için üretildiği iddia edilen belgeler bulduğu öne sürüldü

ZAFER KÜTÜK ANKARA

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a suikast iddiası soruşturması kapsamında Seferberlik Tetkik Kurulu'nda Hakim Kadir Kayan tarafından 3 gündür devam eden aramalarda sonradan düzenlenmiş belgelere rastlandığı iddia edildi. Arınç'a suikast soruşturması kapsamında delillerin karartıldığı bilgisinin, Savcılık emriyle yapılan adli dinleme sonucu Terörle Mücadele tarafından tespit edildiği öğrenildi.

YAKMA BİLGİSİ ADLİ DİNLEMEDEN

Arınç'a yönelik suikast hazırlığı içinde oldukları iddiasıyla 19 Aralık'ta Albay E.Y.B ile Binbaşı İ.G.'nin yakalanmasının ardından başlatılan soruşturmada delillerin karartıldığı bilgisinin, Savcılık emriyle yapılan adli dinleme sonucu Terörle Mücadele Şubesi tarafından tespit edildiği öğrenildi. Bilgiyi MİT'in de doğruladığı öğrenildi. Albay E.Y.B'nin şoförlüğünü yapan S.T.'nin babasıyla yaptığı görüşmede ?evrakları yakıyoruz' sözlerinin bu teknik takip sırasında kaydedildiği öğrenildi.

HAKİM KAYAN 170 SAYFA NOT TUTTU

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi üyesi Hakim Kadir Kayan, önceki gece 00.45'te ara verdiği aramaya dün saat 11.45'te yeniden başladı. Devlet sırrı niteliğindeki evrakları inceleyen Hakim Kayan'ın, delil niteliğindeki eylemlere ait evrakları inceledikten sonra el yazısıyla not tuttuğu ve notlarının 170 sayfayı aştığı öğrenildi. Kayan'ın son bir yılın tarihini taşıyan evraklar ile şüpheli gördüğü evraklara notları arasında yer verdiği bildirildi.

?SAHTE EVRAK ÜRETTİLER' İDDİASI

Kayan tarafından yapılan incelemede çok sayıda sahte resmi belge üretildiğinin belirlendiği öne sürüldü. İki subayın gözaltına alındığı 19 Aralık'tan sonra soruşturmayı yanıltmak amacıyla bu belgelerin düzenlendiği değerlendiriliyor. Albay E.Y.B., ile diğer üç subayın Arınç'ı değil de, bilgi sızdıran bir askeri personeli izlediklerini gösterir şekilde düzenlenen belgelerin altında Seferberlik Tetkik Kurulu Bölge Başkanı Kurmay Albay Y.A'nın da imzasının bulunduğu öğrenildi. Askerlere kiralık araç veren firma sahibi de .

SEKİZ ASKER BUGÜN HAKİM KARŞISINDA

Gözaltında tutulan Albay E.Y.B., Binbaşı İ.G., Yüzbaşı O.D., Üsteğmen N.C., Er S.T., ve biri astsubay diğer iki subayın bugün hakim karşısına çıkarılacakları bildirildi.

?Tolerans gösterilemez'

Özel Kuvvetler Komutanlığı Karargahı'nda 3 gündür devam eden aramalara siyasetçilerin de yakın takibi sürüyor. İşte görüşler:

KÜRŞAT TÜZMEN (AK Parti Gen. Bşk. Yard.): Türkiye normalleşme sürecine girdi. Bütün kurum ve kuruluşlar ellerinden geleni yapıyor. Bugün gördüğümüz hadiseleri artık arkada bırakıp yolumuza devam etmemiz için, bunları yaşamamız gerekiyordu.

ERDAL SİPAHİ (MHP İzmir Milletvekili - E. Tümgeneral): Yaşanan olayları şaşkınlıkla izliyorum, değerlendirmekte güçlük çekiyorum. Bu aşamada, kim ne derse yanlış ve eksik demiş olur. Ortada yeterli bilgi yok. Ama, yaşadıklarımız normal değil.

OKTAY VURAL (MHP Grup Başkanvekili): Kurumlarda illegal yapılanma varsa bunlar temizlenmeli. Ama Arınç olayı bir levye olarak kullanılmıştır, Özel Kuvvetlerdeki kozmik odalara girilmek için bu levye kullanıldı.

KÜRŞAT ATILGAN (MHP Adana Milletvekili - E. Tuğgeneral): TSK'da olanları da TSK'ya yönelik faaliyetleri de kaygı ve üzün-tüyle izliyorum. Ancak, ordumuzun içinde de yanlış iş yapan, suç işleyen varsa; bunlara tolerans gösterilmemeli ve ayıklanmalıdır. ?Polis baskını' diye tanımlanan operasyonun, asker-polis işbirliği ile yapıldığı kanaatindeyim. Aksi halde, polis tek başına Özel Kuvvetler'de operasyon yapamaz. ? NEVİN BİLGİN

11. Ağır Ceza'ya ?Kangal' mesajı mı?

Özel Harp Dairesi'nin aranmasıyla gündemde olan Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Başkanı Hasan Şatır'ın evinden iki tane yavru Kangal köpeğinin çalındığı öğrenildi. Köpekleri kimin ne amaçla çalındığının bilinmezken, araştırmaların sürdüğü belirtildi. Hasan Şatır'ın köpeklerinin çalınmasına çok üzüldüğü belirtildi. Danıştay ve Atabeyler gibi kritik ve tehlikeli davalara Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Şatır'ın köpeklerinin çalınabilmesi iyi korunup korunamadığı tartışmalarını da başlattı. Başkan Şatır'ın köpeklerini bulana bin 500 lira para ödülü verileceği aktarıldı. Emniyet güçleri de Şatır'ın köpeklerinin bulunabilmesi için özel uğraş sarfediyor. ? MUSTAFA TÜRK ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber