ÖSYM, gizli bölümlerini basına açıyor...

Haber Giriş : 03 Şubat 2005 13:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılda 35 sınav düzenleyen ve soru kitapçıkları ve kılavuzların basımının yapıldığı yerleri güvenlik amacıyla şimdiye kadar kapalı tutulan Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) kapıları basına açılacak.

ÖSYM Başkanı Ünal Yarımağan, kurumun çalışmaları ve işleyişi konusunda gazeteciler bilgilendirmek amacıyla 8 Şubat Salı günü toplantı yapmayı kararlaştırdıklarını belirtti.

Eksik bilgiden dolayı zaman zaman "sansasyonel haberler" yapıldığını söyleyen Yarımağan, "Bu toplantıda gazetecilerin kafalarındaki her türlü soruya yanıt vermeye çalışacağız" dedi. Yarımağan, soruların hazırlanması, değerlendirilmesi ve soru kitapçıklarının basımına kadar tüm aşamalar konusunda bilgi verileceğini, ancak fotoğraf çekilmesine izin verilmeyeceğini söyledi.

Yarımağan, gelecek yıl yapılacak ÖSS başvurularını internet üzerinden alma çalışmaları hakkında da bilgi verdi. Konuya ilişkin pilot çalışma yaptıklarını ifade eden Yarımağan, başvuruları almak üzere 7 bin öğretmene eğitim vermeyi ve 7 bin okula bilgisayar kurmayı planladıklarını, başvurular sırasında MERNİS sisteminden de yararlanılacağını ifade etti.

Yarımağan, başvurulardan sonra öğrencilerin üniversite tercihlerini de internet üzerinden almayı planladıklarını bildirdi.

milliyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber