Unuttuğumuz gerçek: İşsizlik

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 29 Aralık 2009 19:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Karaman'da ilk ve orta dereceli okullarda temizlik görevlisi olarak 6 ay süreli asgari ücretle çalışacak işçilerin işe alımı yapıldı. 98 kişinin alınacağı iş için 1907 kişi başvurunca kura çekildi. Karaman merkezdeki okullar için iş umudunu kuraya bağlayanlardan bugün 18'i kadın sadece 60 kişi sevindi. İlçelerdeki okullar için ayrı ayrı kura çekilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, İŞKUR ile ortaklaşa yaptığı ?Toplum Yararına Çalışma Programı' kapsamında 2010 yılında 6 ay süreli okullarda temizlik görevlisi olarak çalışacak personel için istihdam programı hazırladı. 19- 50 yaş arası asgari ücretli olarak 60'ı Karaman merkezdeki okullar olmak üzere 98 kişinin alınacağı iş için toplam 1907 kişi başvurdu.

Karaman merkezdeki okullarda görev yapacak temizlik işçilerinin işe alımları için kura çekimi bugün saat 10.00 sıralarında Yunus Emre Konferans Salonu'nda yapıldı. İş umudunu kura çekimine bağlayan ve Karaman kent merkezindeki okullar için başvuruda bulunan 1762 kişi, saatler öncesinden kura çekiminin yapılacağı salona geldi.

Aileleriyle birlikte gelenlerin de olduğu kura çekiminde salonun 300 kişilik olması nedeniyle çoğu kişi kura çekimini salonun koridorlarında, bahçesinde bekledi. Noter huzurunda yapılan çekiliş sonunda 18'i kadın 60 kişi işlerine kavuştu. İlçelerdeki okullarda görev yapacak temizlik görevlilerin kura çekiminin de her ilçede ayrı ayrı yapılacağı ve kurada adı açıklananların 4 Ocak'ta işe başlayacakları belirtildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber