Ziraat ve Halkbank'ta her şey sil baştan

Haber Giriş : 08 Temmuz 2003 15:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Ziraat ve Halkbank'ta her şey sil baştan

Devlet eski Bakanı Kemal Derviş döneminde el atılan Ziraat ve Halkbank'a şimdi de Devlet Bakanı Babacan el attı. Babacan, Derviş'in yaptıklarını sil baştan değiştiriyor.

Vatandaştan toplanan kaynakların boşa harcanmasına neden olan 'yaz boz tahtası' uygulamalarına bir yenisi daha ekleniyor. Devlet eski Bakanı Kemal Derviş ile Kamu Bankaları Ortak Yönetim Kurulu eski Başkanı Vural Akışık'ın Ziraat ve Halkbank'ta gerçekleştirdiği yeniden yapılanma modeli tarihe karışıyor. Derviş ve Akışık, 'hizmet kalitesini artıracağı' gerekçesiyle bankaların bölge müdürlüklerini kapatıp, 'merkez şube' modeline geçmiş ve bütün şubeleri buralara bağlamıştı. Devlet Bakanı Ali Babacan'ın kamu bankalarına atadığı yeni yöneticiler, hantallığa neden olduğu gerekçesiyle sistemi silbaştan değiştiriyor.

50 ŞUBE MERKEZE
Bu amaçla ilk olarak Halkbank'ta faaliyet gösteren 21 merkez şube kapatılıp, yerlerine 13 bölge müdürlüğü kuruldu. 546 şubeden 496'sı bölge müdürlüklerine, geri kalan 50 şube ise doğrudan genel müdürün emrine verildi. Ziraat'te ise önümüzdeki günlerde bin 173 şubenin bağlı olduğu 37 merkez şube kapatılıp yerlerine 20 bölge müdürlüğünün kurulması planlandı. Halkbank'ta 50 özel şubenin bölge yerine doğrudan genel müdürlüğe bağlanması, 'Kredi talimatı mı verilecek?' endişelerine neden oldu. Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın, 'Endişeler yersiz. Bütün şubeler zaten genel müdüre bağlı değil mi? Yeni sistem etkinliği artıracak' dedi.

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber