Fatih'teki okullar eğitimde kara tahta devrini kapattı

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 03 Ocak 2010 10:58, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu, Türkiye genelinde bilişim teknolojileri ile sınıfların donatılması için çalıştıklarını söyledi.

Bilgisayarlı eğitime ağırlık verdiklerine dikkat çeken Çubukçu, ilk ve ortaöğretim sınıflarının tamamında internet bağlantısı kurulduğunu vurguladı. Yerel yönetimlerin desteğiyle hayata geçirilen 'Akıllı Tahta Projesi' hakkında bilgi veren Çubukçu, "Giderek okullarımızın toplantı ve konferans salonlarının en önemli ihtiyaçlarından biri haline gelen interaktif tahtalar bilgisayar ekranını dev bir tahta haline dönüştürerek tarafların aynı ekran üzerinde birlikte çalışmalarının sağlanması bakımından önemli fırsatlar sunuyor." dedi.

Bakan Çubukçu, Fatih Ulubatlı Hasan İlköğretim Okulu'nda düzenlenen akıllı tahta uygulamasının tanıtım toplantısında projenin amacı ve içeriğine ilişkin bilgi verdi. Günün ihtiyaçları ile geleceğin planlanması noktasında müfredatların bilişim teknolojileriyle güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Çubukçu, "Her türlü görüntünün paylaşıma açık hale gelmesini sağlayan akıllı tahtalar, öğretmenlerimizin eğitim faaliyetlerini teknolojiyle bütünleştirerek geliştirmelerini sağlayacak." diye konuştu.

Akıllı tahta nedir?

İnteraktif tahta da denilen akıllı tahtalar, beyaz tahtayı özel bir sistem aracılığıyla dokunmatik bilgisayar ekranına dönüştürüyor. Gelişmiş çoklu ortam özelliklerine sahip özel yazılım programı, Milli Eğitim Bakanlığı'nın müfredatını içeriyor. Yansıtma cihazı bilgisayardaki bilgileri ekrana getiriyor. Tahta üzerindeki görüntü, etkileşimli kalem ile kontrol edilerek tahta bilgisayar gibi kullanılıyor. Akıllı tahtaları okullara getiren Bekdata Teknoloji'nin genel müdürü Bekir Gül, bu tahtaların işlenen dersi kaydetme özelliği sayesinde öğrencinin kaçırdığı ders ve konulara kolaylıkla ulaşabileceğini söylüyor. Tahtaya soru yazıp silmekle uğraşılmayacağından zamandan tasarruf sağlanacak. Sınıf ortamında yapılamayan deneyler, interaktif olarak gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber