Bel çevresi yağlanmasının tehlikeleri bilinmiyor

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 04 Ocak 2010 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Her 10 kişiden 9'u bel çevresinde fazla yağ taşımanın tehlikelerinden haberdar değil.

(Metin Güneş / CNN TÜRK / Londra) -- 12 bin Avrupalıyı kapsayan bir araştırmada, kalın belin aslında iç organların etrafında tehlikeli yağ birikimine işaret ettiğinin çoğunluk tarafından bilinmediğini ortaya çıkardı.

Kilo verme ilacı Alli'yi üreten GlaxoSmithKline tarafından yayımlanan bir raporda iç organların etrafındaki yağların tip 2 diyabet ve kalp hastalıklarına yol açtığı belirtildi.

Araştırmada bel çevresi yağlarının tehlikelerini öğrenenlerin büyük bir bölümünün kilo vermeye karar verdiği de belirlendi.

Raporun yazarı Dr. Terry Maguire insanların görünmeyen ve dokunlamayan ama karın içindeki organların etrafın saran yağlar konusunda ve bu yağların yol açtığı sorunlar konusunda bilgisiz olduklarını söyledi.

İç organları saran yağların iltihaba yol açan protein ve hormon salgılanmasına yolaçtığı ve bunun sonucu olarak da damarlar ve karaciğerin hasara uğradığı düşünülyor.

Avrupa çapında yapılan araştırmada soruları yanıtlayanların sadece dörtte biri fazla kilolu olmanın uzun vadcede sağlık sorunlarına yol açtığını düşünüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber