TEKEL işçileri, 'eyleme devamı' dedi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TEKEL işçilerinin 23 gündür devam eden eyleminin devam edip etmemesine ilişkin ''referandum''un ilk sonuçlarına göre işçilerin 2 bin 806'sından 2 bin 805'i ''eylemin devamı'' yönünde oy kullandı.

Tek Gıda-İş Sendikası'nın aldığı karar doğrultusunda gerçekleştirilen ''referandumun'' ilk sonuçları ortaya çıkmaya başladı.

''Referandum'' kapsamında İzmir, Bursa, Bitlis Hatay, Manisa, Muş, Amasya, Trabzon, Batman ve Diyarbakır'daki bazı iş yerlerinden gelen sonuçlara göre, yapılan sayım sonucunda işçilerden 2 bin 806'sının 2 bin 805'i eylemin devam etmesini istedi ve ''beyaz'' renkli oy pusulalarını kullandı.

Eylemin devam etmemesi yönünde ''kırmızı'' pusulanın Bursa'daki bir iş yerinde kullanıldığı öğrenildi.

Bu arada, Türk-İş Genel Merkezindeki oy verme işlemi ise devam ediyor. Oy kullanmak için bekleyen işçiler, ellerinde salladıkları beyaz mendillerle tercihlerini koydu.

Bir grup işçi ise üzerlerini çıkararak 4/c statüsüne geçirilmek istenmelerini protesto etti.


TEKEL işçileri eylemi oyluyor

2010 - TEKEL işçileri, 23 gündür devam eden eylemlerinin geleceğini belirlemek amacıyla düzenlenen "referandum"da oy vermeye başladı.

Türk-İş Genel Merkezi önünde eylemi sürdüren işçiler, genel merkez içerisinde kurulan paravanların arkasında oylarını zarfa koyarak sandığa attı.

Eylemin devam etmesini isteyenler beyaz, sonlanmasından yana olanlar da kırmızı renkli oy pusulalarını tercih ediyor. Bazı işçiler oy kullanırken tepkilerini dile getiren ifadeler kullandı.

Oylarını açık olarak olarak kullanmak isteyen bazı işçilere sendika yetkilileri, oylamanın gizli olduğu uyarısında bulundu.

Tekgıda-İş Genel Sekreteri Mecit Amaç, oy verme işlemi öncesinde yaptığı açıklamada, çeşitli çevrelerin, "TEKEL işçilerinin eyleminin ideolojik olduğu, belirli kesimlerce organize edildiği, 300-500 kişiyle sınırlı olduğu" yönündeki eleştirilerde bulunduklarını anımsattı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da benzer ifadeleri kullandığını dile getiren Amaç, işçi sayısının Türk-İş'in ricası ve işçilerin soğuktan zarar görmemesi için azaltıldığını, çeşitli illerden çok sayıda işçinin Ankara'ya gelmek istediğini söyledi.

"Hükümet bu sorunun çözümünden yana görünmüyor. Çözüm yerine inatlaşmayı araç olarak görüyor" diyen Amaç, referandum sonunda TEKEL işçisinin iradesine saygı göstereceklerini vurguladı.

Amaç, "23 gündür direnen işçiler, '11 aylık süreyi, 100 liralık artışı yeterli görüyoruz' derse buna saygı göstereceğiz. Sonuç açıklandığında TEKEL işçileriyle bu mücadelede vedalaşacağız. Eğer oy sayısı yarıdan fazla 'devam' çıkarsa Tekgıda-İş, TEKEL işçisini asla yalnız bırakmayacak, bu mücadeleyi sonuna kadar sürdürecek. Ankara da 10-14 Ocakta TEKEL işçisinin kaç kişi olduğunu görecek"dedi.

Sendika yetkilileri, referandum kapsamında 21 ilde 43 TEKEL iş yerinde yaklaşık 11 bin işçinin oy kullanacağını bildirdi. Ankara'da da yaklaşık bin 200 işçinin oy kullanması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber