İstanbul'da eylem yapan itfaiyeciler Meclis'te

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Ocak 2010 13:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul'da sözleşmeli ve sendikasız çalıştıkları için günlerdir eylem yapan itfaiyeciler, bugün üniformalarıyla TBMM'ye geldi.

Belediye-İş Sendikası Temsilcisi Nihat Altaş, İstanbul halkının can ve mal güvenliğinin bundan sonra tehlikede olacağı uyarısında bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde sözleşmeli ve sendikasız olarak çalıştırıldıkları için uzun süredir eylem yapan itfaiyeciler, bugün itfaiyeci üniformalarıyla Meclis'e geldi. CHP İstanbul Milletvekili Çetin Soysal, Meclis'te itfaiyecilerle birlikte basın toplantısı düzenledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin kişisel ilişkiler, rant ilişkileri için itfaiye gibi önemli bir sorumluluğunu üzerinden attığını ve ranta kurban ettiğini öne süren Soysal, 898 çalışanın bir anda kenara itildiğini ifade etti.

Soysal, "Oldu bitti, yaptık herkes sonucuna katlanır anlayışı sosyal devlet ilkesine sığmaz. Kabul edilebilir bir anlayış değildir. TBMM bu insanların feryadını duymak durumundadır. Biz bugün itfaiyecinin de ranta kurban edildiğini görüyoruz. Bu ihaleyi kim kaça aldı, bunlar kamuoyuna açıklanmıyor. Buradaki 898 kişinin kamuya maliyeti 18 trilyon.

27-28 trilyona ihale edildiği konuşuluyor. Bu işi alanlar bu işin ehli değil. Biz bunu yargıya taşıyacağız. Suç duyurusunda bulunacağım. Burada kamuya zarar verilmektedir.

Dilerim ki bundan bir an önce vazgeçerler. Dilerim ki çalışanlar işlerine geri döner" diye konuştu.

Basın toplantısına katılan Belediye-İş Sendikası 5 No'lu Şube Başkanı Nihat Altaş ise, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin itfaiye hizmetlerini taşeronlaştırmak amacıyla yaptığı çalışmanın itfaiyecilerin müdahale edecekleri yangınlarda insanların ölümlerine ve yaralanmasına neden olacağını savundu.

İtfaiyecilikte tecrübe kazanmak için en az 3 yıl gerektiğini vurgulayan Altaş, "Her yıl 'hangi şirket bu ihaleyi alacak' diye düşünen itfaiyecilerin verimli olması mümkün değil. İstanbul'da çok önemli binalar

ve yoğun bir trafik olduğu düşünüldüğünde önümüzdeki süreçte hem itfaiyecilerin hem de İstanbul halkının can ve malları ciddi anlamda tehlikeli olacaktır" dedi.

Kınalıada İtfaiye İstasyonu'nda bir itfaiye onbaşının tuttuğu rapor nedeniyle insanlara 'sizin iş akdinizi feshettik' dendiğini anlatan Altaş, "Buradan sormak lazım. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni yönetenler onbaşılar mıdır?" ifadelerini kullandı. İtfaiyecilik hizmetinin kamu eliyle yürütülmesi gerektiğini belirten Altaş, tek isteklerinin güvenceli bir işte çalışmak olduğunu söyledi.

Altaş, bundan sonra gelecek olan personelin taşeron şirket üzerinden alınacağını ve 3 yıl sonra İstanbul'da 7 bin

civarında taşeron şirket elemanı olacağını belirtti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber