MEB, Soru Başına 2 YTL İstiyor

Bilgi edinme hakkına ilişkin gelişmeleri sitemizden duyurmaya devam ediyoruz. Ancak bilgi edinme hakkının hangi anlama geldiğini idrak edeyemeyen, deneyimsiz ve "nasıl ederimde kimseye bilgi vermem" anlayışındaki yöneticilerin, her gün yeni bir parodi oluşturmaları gittikçe can sıkıcı olmaya başlıyor. Şimdide koca Milli Eğitim Bakanlığı, önce vermediği, sonrada Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulunun itirazı kabul etmesi üzerine vermeyi kabul ettiği Açıköğretim soruları için soru başına 2 YTL toplamda bir ziyaretçimizden 360 YTL (360 milyon) talep etmiştir. Ayrıntılar için başlığa tıklayın.

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 01:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sayın Memur.net yetkilileri,

Yaklaşık üç ay önce Bilgi edinme hakkımı kullanarak Milli Eğitim Bakanlığı'ndan Açık ilköğretim sınavının soru ve cevaplarını istemeştim. Kurumdan tarafıma olumsuz yanıt verilmesi üzerine BEDK'ye (Bilgi Edinme Değerlendirme Kurulu) itirazımı ilettim. BEDK oy birliği ile beni haklı bularak soruların tarfıma verilmesi yönünde Milli Eğitim Bakanlığı'na yazı yazıldığını bildirdi.

Fakat Bakanlıktan tarafıma gönderilen cevapla ben şok oldum. Soruların ve cevapların verilmesi için benden soru başına 2 YTL (2 milyon) istendi. Sınav 9 dersten olmakta ve her derste 20 soru bulunmaktadır. Bakanlık benden 180 soru için tam 360 YTL( 360 milyon) istedi.

Bu nasıl Bilgi Edinme Kanunu? Yani biz kanuni bir hakkımız kullanmak için devlete paramı ödeyeceğiz.

Biz zaten bu devlete vergi ödemiyor muyuz?

Bilgi Edinme Hakkı sadece parası olanlar için mi geçerli ?

İlginizi bekliyorum. Teşekkür ediyorum.

"Haber Gönder" yoluyla haber yazan: lkayhan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber