Okul öncesi eğitimi usta öğreticiler eylem hazırlığında

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 08 Ocak 2010 18:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜRKİYE genelinde 16 ilde örgütlenen Okul Öncesi Eğitimi Usta Öğreticiler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği üyesi 9 bin 861 kadın usta öğretici, Danıştayca kadrolarının iptal edilmesini protesto için Ankara'ya yürüme kararı aldı.

Okul Öncesi Eğitimi Usta Öğrenciler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Genel Başkanı Mahide Özbek, Mardin temsilcisi Filiz Akgeyik'i ziyaret ederek, Eğitim- Sen Mardin Şubesi'nde bir basın toplantısı yaptı. Danıştay'ın yürütmeyi durdurma kararı ile okul öncesi öğretmeni olarak görev yapan 9 bin 861 kadının işsiz kaldığını belirten Özbek şöyle dedi:

?İşsiz kalan biz kadın usta öğreticiler, sosyal, ekonomik ve psikolojik yıpranmışlık içerisindeyiz. Üyelerimizin ekonomik açıdan özgürleşememesi, toplum içerisindeki dengesizliklerin artmasına katkı sağlamakta, kadının sosyal yaşama katılmasında ülkemiz açısından geriye atılmış bir adımdır.?

Haklarını hukuksal zeminde arayacaklarını belirten Mahide Özbek, 11 Ocak Pazartesi günü Ankara'ya çıkarma yapacaklarını söyledi. Ak Parti, CHP ve MHP'den randevu aldıklarını ve parti yetkilileri ile görüşeceklerini anlatan Özbek, seslerini Başbakan'a duyuramamaları halinde sokaklara dökülerek eylem yapacaklarını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber