Valiliği tehdit mailine 2 yıl ceza

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 09 Ocak 2010 18:36, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

ŞANLIURFA'nın Suruç İlçesi'nde yaşayan 31 yaşındaki Hacı Mustafa Karabulut, Valiliğe internetten gönderdiği iki mailde, kendisine iş bulunmaması halinde ailesiyle PKK'ya katılıp para karşılığı Valiliğe bombalı eylem yapacağını yazdığı için hakkında açılan davada 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Suruç'ta yaşayan Karabulut, iş bulamadığı ve borçlandığı için, 2008 yılının Nisan ayında Şanlıurfa Valiliği'nin internet sitesine mail gönderdi. Kendisine iş bulunmasını isteyen Karabulut, 11 Nisan 2008'de gönderdiği mailde, ?Sayın yetkililer her ne kadar müracaatta bulundumsa bana bir iş imkanı sağlanamadı. Bunalımdan çıkamadım, tefecilerin eline düştüm. Kredi kartımın borçları şişiyor dağa çıkıp terör olayları yapmaktan başka çarem kalmadı. Ailemi alıp dağa çıkacağım, yapacak başka hiçbir şeyim kalmadı. Son kez iş imkanı istiyorum olumsuz cevap almam halinde hemen ailemi alıp dağa çıkacağım? ifadelerini kullandı.

Başvurusuna olumlu veya olumsuz yanıt alamayan Karabulut, bu kez 2 Mayıs 2008'de gönderdiği, ?Sayın devlet büyüklerim her ne kadar devletten yardım ve iş istedimse hiçbir olumlu cevap alamadım. Şimdi yapacağım şeyi anlatacağım. Ben yüksek para karşılığı Şanlıurfa Valiliğinde bomba düzeneği patlatacağım ve kötü durumlara neden olacağım aç ve perişan bir haldeyim, sizden gelecek cevap sonucunda terör olayı yapıp yapmayacağıma karar vereceğim. Sayın devlet büyüklerim benim bu kötü işi yapmamı engelleyin bana ya bir iş ya da kendi işimi kuracak bir yardım yapıp veya beni ceza evine koyun. Topluma ve devletime yararlı bir adam olmak istiyorum. Hastalığımdan dolayı ağır işlerde çalışamıyorum. Devletimi seviyorum. Ne olur beni kurtarın son defa yazacağım. Aksi bir cevap alamam halinde o olayı yapıp ailemi alıp PKK'ya katılacağım, ne olur beni kurtarın Allah için kötü şeyler yapmamı engelleyin? sözlerinin yer aldığı ikinci bir mail gönderdi.

Gönderilen iki mailin ardından Valilik, Hacı Mustafa Karabulut hakkında, ?Terör örgütü propagandası yaptığı' gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan incelemenin ardından Karabulut'un terör örgütüyle bağlantısının saptanamaması üzerine, takipsizlik kararı verilerek dava Suruç Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

2 YIL 1 AY TEHDİT CEZASI

Cumhuriyet Savcısı Ramazan Yılmaz, iş bulmak için gönderdiği maillerde PKK'ya katılıp, para karşılığı Valiliği bombalayacağını yazan Karabulut hakkında, suç örgütlerinin oluşturdukları korkutucu güçten yararlanmak suretiyle tehdit iddiasıyla 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açtı. Suruç Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda tehdit suçunu işlediğine kanaat getirilen Karabulut, 2 yıl 1 ay hapis cezasına çarptırıldı.

ÇARESİZLİKTEN YAPTIM

Hakkında verilen hapis cezasının ardından büyük şaşkınlık yaşayan Hacı Mustafa Karabulut, Başbakan Erdoğan'ın ?Dağa çıkışları engelleyeceğiz? sözlerinin ardından, yaptığı tüm iş başvurularının olumsuz yanıtlanması üzerine Valiliğe mail gönderdiğini belirterek, ?Amacım bu şekilde iş bulabilmekti. Yaptığımın suç olduğunu bilmiyordum, bilsem asla yapmazdım. Çok mağdur ve hastayım. Belki iş bulabilirim umuduyla böyle bir mail yazdım ama böyle olacağını bilseydim asla yapmazdım? dedi.

Karabulut'un avukatı Selçuk Yüksel ise, mahkemenin müvekkili hakkında verdiği kararı temyiz ederek Yargıtay'a göndereceklerini kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber