'Doktorun sözüne uydu kör oldu' iddiası

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2010 19:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde aynı gün katarakt ameliyatı olan 8 hasta, enfeksiyona yakalanınca Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Aralarında konuşurken aynı doktor tarafından ameliyat edildiklerini öğrenen hastalar, doktorun ?Ameliyattan 6 saat sonra duş yapabilirsiniz' sözüne uyan bir hastanın gözünün kör olduğunu, kendilerinin ise antibiyotik tedavisi uyguladıklarını söyledi.

Katarakt ameliyatı olmak isteyen 43 yaşındaki Mustafa Güler ile 80 yaşındaki Mehmet Yalçın, geçen 20 Aralık tarihinde Manavgat Devlet Hastanesi'ne geldi. Güler ve Yalçın, kendileri gibi 6 hastanın daha aynı hastalık nedeniyle başvuruda bulunduğunu ve katarakt ameliyatı olmaya geldiğini gördü. Op. Dr. Hakkı Keser ameliyatları gerçekleştirdi ve 8 hasta aynı gün taburcu edildi. Doktor Keser, kendisine yöneltilen soru üzerine hastalara, iddiaya göre ?Ameliyattan 6 saat sonra sargı bezlerini çıkartabilir, duş yapabilirsiniz' dedi. Ameliyattan bir süre sonra gözlerinde yanma ve büyük acı yaşayan hastalar, Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne başvurdu. Hastalardan Mahmut Kılıç'ın ameliyat edilen gözü kör olurken, diğer hastalara antibiyotik tedavisi uygulandı.

?DAVA AÇACAĞIZ'

Aralarında konuşurken tesadüfen aynı doktor tarafından ameliyat edildiklerini öğrenen hastalardan aşçı Mustafa Güler ve Mehmet Yalçın, Mahmut Kılıç adlı hastanın doktor tavsiyesine uyup duş aldığı için gözünü kaybettiğini öne sürdü. Güler ve Yalçın, ?Biz banyo yapmadık, korkudan güneşe bile çıkmadık. Bizim de enfeksiyon nedeniyle gözümüz görmüyor, sebep olanlar hakkında dava açacağız? dedi. 20 gündür hastanede tedavilerinin sürdüğünü söyleyen Mustafa Güler şöyle konuştu:

?Op. Dr. Hakkı Keser böyle bir ameliyatı kendisinin yapmadığını söylüyormuş. Hastanenin Başhekimi de böyle bir vakadan haberi olmadığını ifade etmiş. Ben eşimle birlikte doktor beylere gittim. Benim dışımda üç kişinin daha bu tür rahatsızlığını duydum ve irtibata geçtik. 5 kişinin de durumlarının aynı olduğunu öğrendik. Diğer gözüm de kataraktlı, iş yapmam imkansız hale geldi. Evli ve iki çocuk babasıyım. Kim bana ve çocuklarıma bakar.?

En çok da doktorun, ?Gidin banyo yapın, sargı bezlerinizi de atın' demesine kızdığını söyleyen Mustafa Güler, ?Banyo yapan da kör oldu, yapmayan da. Biz şimdi kime el açarız. Ameliyattan üç saat sonra gözlerimiz kapandı. ?Git dinlen, yorgunluktandır geçer' diyen doktor şimdi bunun hesabını nasıl verir. İntiharı düşünüyorum fakat çocuklarım aklıma geldikçe vazgeçiyorum? dedi.

Yeşil kartlı olduğunu, üç ayda bir aldığı 250 lira yaşlılık maaşıyla eşiyle geçinmeye çalıştığını söyleyen Mehmet Yalçın, ?Yaşlılık aylığı ile geçinen biriyim. Eşime de ben bakıyorum. Şimdi iki gözüm de kör oldu, bize kim bakar. Az da olsa görüyordum, fakat şimdi o da yok? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber