Enerji içeceğine '18 yaş' sınırı geldi

Haber Giriş : 05 Şubat 2005 09:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Tarım Bakanlığı, Danıştay'ın enerji içecekleri ile ilgili tebliğ değişikliği konusunda verdiği yürütmeyi durdurma kararına uyum çerçevesinde, enerji içecekleri konusunda yeni düzenleme yaptı. Yeni düzenleme ile enerji içeceklerindeki kafein miktarı düşürülürken, 18 yaşın altındakilere enerji içeceği satış yasağı getirildi. Değişiklik ile enerji içeceklerinin litresindeki maksimum kafein miktarı 350 mg'den 320 mg'ye düşürülürken, içerdikleri kafein miktarına göre enerji içecekleri yüksek kafeinli enerji içecekleri ve düşük kafeinli enerji içecekleri olarak iki gruba ayrıldı.

Buna göre litresinde en fazla 150 mg kafein bulunduran enerji içecekleri düşük kafeinli enerji içecekleri, litresinde 150-320 mg kafein içeren içecekler ise yüksek kafeinli enerji içecekleri olarak değerlendirilecek.

Eski tebliğdeki 'doping maddesi içermemelidir' hükmü ise kaldırıldı. Tarım Bakanlığı, tebliğ hükümlerine aykırı ürünlerin piyasadan toplatılması için il müdürlüklerine yazarken, söz konusu ürünlerin piyasada satışı devam ederken, yeni çıkarılan tebliğ ile firmalara uyum için 6 aylık süre daha verilmiş oldu.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber