MEB'den hamili kart yakınımdır uygulaması mı?

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 13:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tokat Valiliği'nin soruşturma neticesinde görev yerlerini değiştirdiği idarecilerden Zile Ticaret Meslek Lisesi Müdürü hakkında Milli Eğitim Bakanlığı'nın Genel Müdür Vekili Cevdet Öksüz imzalı yazısı herkesi şok etti.

Tokat Zile Ticaret Meslek Lisesi'nde 02.03.2008 tarihinden beri devam eden soruşturma tamamlandı. Okul Müdürü H.G ile Müdür Başyardımcısı arasında devam eden huzursuzluğun eğitim öğretimi olumsuz etkilediğinden ötürü öğretmenlerin müracaatı üzerine başlatılan soruşturma neredeyse iki yıla yakın sürdü. Yapılan soruşturmanın sonunda Müdür Başyardımcısının idarecilik görevi üzerinden alınarak başka bir ilçeye tayini çıkarken Müdür H.G ye de ilçe dışına idarecilik görevi üzerinden alınmadan görev değişikliği çıktı. Tokat valiliği'nin 05.01.2010 tarih ve 105 sayılı kararnameleri kurumlara gönderildi. Buraya kadar her şey normal?

Asıl gariplik bundan sonra başlıyor!

Soruşturma sonucu yeni kararnameleri ellerine ulaşan yöneticilerin işleminde sıra dışı bir uygulama herkesi şok etmiş görünüyor. Milli Eğitim Bakanı adına Genel Müdür Vekili Cevdet Öksüz imzalı ve 08.01.2010 tarihli yazı ?ikinci bir emre kadar idari işlemin yapılmaması?nı söylüyor.

Hamili Kart Yakınımdır Uygulaması İzlenimi Veren İşte O Yazı:

İlimiz Zile Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Hacıhasan GENÇLER hakkında Valiliğinizce yaptırılan soruşturma sonucunda 19.11.2009 tarihli ve 410/1187 sayılı rapor düzenlendiği Bakanlığımıza intikal eden bilgilerden anlaşılmıştır.

Adı geçen okul müdürü hakkında düzenlenen söz konusu raporun bir örneği ile raporda getirilen teklifleri bağlı olarak yapılan işlem sonucunun Bakanlığımıza bildirilmesini; ayrıca idari işlem sonuçlanmadı ise ?ikinci bir emre kadar idari işlemin yapılmamasını? rica ederim.

İşte Akıllara Takılan Sorular:

Bu uygulama soruşturma geçiren ve idari işlem uygulanan bütün personel için yapılmakta mıdır?

Valilik Makamının yürüttüğü soruşturma sonucu idari işlem tesis edilmiş ise sonuç İdare Mahkemelerine götürülür. Yanlış varsa mahkemelerden döner. Bakan a. Genel Müdür Vekili Cevdet ÖKSÜZ'ü harekete geçiren kuvvet nedir?

Adı geçen okul müdürü hakkında Bakanlık harekete geçerken soruşturmada diğer taraf olan Müdür Başyardımcısı hakkında aynı yazı niçin yazılmamıştır?

Okuldaki çalışma barışının bozulduğundan dolayı şikâyetçi olan öğretmenler ile Müdür H.G bundan sonra kalan hesabı görsün mü denmektedir?

05.01.2010 tarihli yeni kararnameleri ellerine ulaştıran Tokat Valiliği ?idari işlem sonuçlanmadı ise? ibaresini dikkate alarak; idari işlem sonuçlandı yapacak bir şey yok mu diyecek. Yoksa: Bakan a. Genel Müdür Vekili yazısını görünce telaşlanıp kararnameleri geçersiz mi sayacak?

Bütün illerde yönetici atama süreci başlamak üzere ve münhal kadrolar askıya çıkacak. Adı geçen okul askıya çıkacak mı yoksa Bakanlık yazısı gereği idari işlem askıya alınıp okul müdürü yerinde tutularak kurum münhal gösterilmeyecek mi?

Soruşturma geçirip idari işlem teklifi getirilen Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı diğer kurumların yöneticileri ?uygulamada eşitlik? ilkesi gereği bende istiyorum derse Bakan a. Genel Müdür Vekili Cevdet Öksüz aynı yazıyı yazacak mı?

Haber: Ali YALÇIN / Egitim Yöneticisi-Sendikacı

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber