Gözlerini kaybeden hastalar için soruşturma

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2010 16:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Antalya'nın Manavgat ilçesi kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, ilçedeki devlet hastanesinde aynı gün ameliyat olan hastalardan 3'ünün birer gözünde görme kaybı oluşmasının nedeninin araştırılması için valilikten müfettiş istedi.

Aynı gün göz ameliyatı oldular hayatları karardı

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Manavgat Devlet Hastanesinde 22 Aralıkta göz ameliyatı olan 9 hastadan 3'ünün gözünde enfeksiyon tespit edildi. Hastanede uzmanlar tarafından müdahale yapılmasına rağmen durumunun ağır olduğu belirlenen Mustafa Güler ve Mehmet Yalçın, devlet hastanesinin sevkiyle, Mahmut Kılıç ise kendi girişimleriyle Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Hastanesinde tedavi altına alındı. Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana bilim Dalı'nda yapılan incelemede, Mahmut Kılıç'ın ameliyat edilen tek gözünün enfeksiyon nedeniyle ağır zarar gördüğü belirlendi ve bu göz alındı. Mustafa Güler ve Mehmet Yalçın'ın gözlerinde ise tedaviye rağmen görme kaybı tespit edildi.

Ameliyatın ardından görme yetisini kaybettiğini belirten 43 yaşındaki Mustafa Güler, gazetecilere yaptığı açıklamada, katarakt ameliyatı için Anamur'dan Manavgat'a geldiğini söyledi.

Daha önce diğer gözünden ameliyat olduğunu kaydeden Güler, bu seferki operasyonda bazı farklılıklar gördüğünü belirterek, personelin ameliyatta kullanılacak aletlerin hijyenine dikkat etmediğini öne sürdü.

Güler, ''Ameliyattan önce henüz doktor yokken ameliyatta kullanılacak aletler orada çalışan personelin elindeydi ve oyuncak gibi oynuyorlardı. Enfeksiyon kapacağımı o zaman anlamıştım ama bir şey yapamadım'' dedi.

Mustafa Güler, tek gözünü kaybetmenin üzüntüsünü yaşadığını ifade ederek, olayın sorumluları hakkında yasal yollara başvuracağını bildirdi.

80 yaşındaki Mehmet Yalçın da katarakt şikayetiyle önce Alanya Devlet Hastanesine gittiğini, buradan Manavgat'a sevk edildiğini söyledi.

Manavgat Devlet Hastanesinde 22 Aralıkta operasyonun gerçekleştirildiğini belirten Yalçın, ameliyatın ardından şiddetli ağrılar yaşadığını ve ertesi gün Alanya Devlet Hastanesine kontrole gittiğini ifade etti.

Burada gözünde enfeksiyon tespit edildiğini kaydeden Yalçın, önce Manavgat Devlet Hastanesine, daha sonra Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldiğini bildirdi.

Gözündeki bandajı ameliyat olduktan sonra hiç açmadığını, enfeksiyonun ameliyathaneden kaynaklandığını öne süren Yalçın, tek gözünün artık görmediğini, hatanın hastaneden kaynaklandığını savundu.

-''GEREKEN YAPILACAK''-

Manavgat Kaymakamı Hacı İbrahim Türkoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Manavgat Devlet Hastanesinde 22 Aralıkta 9 göz ameliyatı yapıldığını, enfeksiyon şikayetiyle ilgili konunun incelenmesi için Antalya Valiliğinden müfettiş talebinde bulunduklarını kaydetti.

Kaymakam Türkoğlu, ''Gerekli incelemeler yapılacak ve şayet hastanede, operasyonu gerçekleştiren ekibimizde herhangi bir kusur varsa gerekli işlemler yapılacaktır'' diye konuştu.

AÜ Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cemil Apaydın da Manavgat Devlet Hastanesinde 22 Aralıkta gerçekleştirilen ameliyatlarda hastaların gözlerinde enfeksiyon tespit edildiğini ve müdahale edildiğini, ileri durumda olan 3 hastanın Antalya'ya sevk edildiğini öne sürdü.

Hastalardan birinin gözünü almak zorunda kaldıklarını, diğer ikisinin tedavisinin sürdürüldüğünü belirten Prof. Dr. Apaydın, tedavisi devam eden iki hastanın da görme kaybı olacağını kaydetti.

Böyle vakalara zaman zaman rastlanabildiğini belirten Apaydın, ilgili hastanede enfeksiyon olduğu konusunda Tıp Fakültesi Dekanlığına bilgi verdiklerini bildirdi.

Enfeksiyonun ameliyathaneden kaynaklandığını düşündüklerini kaydeden Apaydın, ''Ameliyatlar teknik olarak güzel yapılmış ama ortamdan, büyük ihtimalle ameliyathaneden kaynaklanan bir olay'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber